Cheesecake s jahodovu polevou
Ingredience:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C
Postup:
Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.
Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.
Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.
Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.
Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.
Taky dělám,jen bez mrkve a se smetanou a nahoru krutony-mňamka
Takhle se dělají všechny krémové polévky a můžeš ji udělat prakticky z jakékoliv zeleniny, nebo např. hub.
sladkabudoucnost No, asi jsem v polévkách žabař. Doteď jsem vařila jenom vývar, zeleninovou z mražené zeleniny a zelňačku.
A když jsem dělala pórkovou krémovou, tak mi to přišlo zdlouhavé.
buccaneerka2 Já vařím fakt strašně ráda, je to můj koníček. Kdybys někdy chtěla poradit, nebo něco, tak se klidně zeptej. Když budu vědět, ráda poradím.
Ráda bych recepty na dobré polévky, které se vaří samy a můžu je vařit ve velkém pro 6 lidi na dva dny.
O vaření mi už nic neříkejte. Já vařím celý život a tak vím, co je dobré a co se naopak mezi 4 stěny do kuchyně nesmí žádným způsobem dostat. Jednou věcí, kterou v kuchyni nenávidím je staré a špinavé nádobí. To je něco, za co bych dokázala i střílet. Když nemáte pořádek, nemůžete vytvářet hodnoty.
I já nemám ráda špinavé nádobí. A kor když je to něco kvalitního, jako je třeba nádobí z e-shopu https://www.zgastro.cz. Tolik peněz jsem za to s mým manželem utratila a teď abych se snažila někoho ještě ukočírovat aby ho umýval. Já umývám nádobí hned po uvaření a je klid.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.