Cheesecake s jahodovu polevou
Ingredience:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr
vanilkový cukr
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
zakysaná smetana
vanilkový cukr
trocha citronové šťávy
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrob
Porce: 10 | Doba přípravy: 20 | Doba pečení: 60 | Teplota: 150 °C
Postup:
Krusta:
200g rozdrobených sušenek bebe
100g rozpuštěného másla
skořicový cukr, vanilkový cukr
Suroviny smixujeme dohromady a rozložíme na dno do vymazané a vysypané formy.
Náplň:
2 vanilkové cukry
4 vejce
400g Philadelphie
170g krupicový cukr
Vejce smícháme s cukry a přišleháme sýr. Směs vlijeme do formy na krustu. Pečeme cca hodinu na 150°C.
Poleva:
zakysaná smetana, vanilkový cukr, trocha citronové šťávy
Vše smícháme dohromady a vlijeme na již upečený dort, ještě chvíli (5-10min.) pečeme.
Jahodová poleva:
500g čerstvých jahod
2 lžíce citronové šťávy
100g cukr krystal
1 lžíce škrobu
Jahody rozmixujeme s cukrem a citronovou šťávou. Dáme na pánev a přivedeme k varu. Škrob rozpustíme v lžíci studené vody, rozmícháme aby nebyly pucky. Vlijeme do jahod, smícháme a necháme vychladnout.
Jahodovou polevu nanášíme až když je dort i poleva vychladlé. V lednici necháme do druhého dne, pak podáváme. Lepší je mít menší a vyšší formu, já mám velkou a dort byl dost nízký. Jahodová poleva nikdy úplně neztuhne, ale je skvělá.
Mňaaaam!
A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče.
Ooo mňaam
Tohle si musím udělat
Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní
Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť
samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to.
Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.