Čekám miminko
Mé těhotenství začalo 1.4.2016
Tak jsme si udělali s přítelem dovolenou v Římě mělo to být v období ovulace, takže prý uvidíme jestli si něco přivezeme. MS která měla dorazit, nedorazila, takže jsem testla a nic, sněhobílo. Takže vydržím a nějaký to bude, postupně mě začali bolet prsa a podbřišek jako při MS. Takže si řikám, no tak do týdne je to tady, takže nic a rozjedem další kolo. Pak jsem byla 42DC a pořád nic, řikám to už je divný, udělám další test a pořád nic. Takže se objednám k Dr. jenže než jsem se k tomu dostala byla jsem 45DC a na testu malý duch, ale i tak jsem se 16.5. objednala jsem se a že mám přijít ve středu ( 47DC ) 18.5. Testla jsem ještě 46DC byli tam //, takže jsem se začala pomalu radovat.
Nastal den D a UTZ u pana doktora, kde mimísek měl 2mm a byla to malá kulička, tak si nás pan doktor pozval na 2.6. kde by jsme měli být větší a už mít i srdíčko... postupně se začali objevovat i ranní nevolnosti, které trvali celodenně, nevím proč se tomu řiká ranní nevonosti v práci to pro mě bylo těžší a těžší. Takže bylo to nejdelších 14 dní v mém životě, 14 dní plných strachu, ale i radosti a těšení až nastane ten den, kdy uvidím našeho prcka. A ten den nastal dnes, 2.6.2016 - u paní doktorky vše v pořádku, řikám ji že já to vím, že je vše v pořádku, že je mi den ode dne hůř a hůř... Takže už nám tluče i srdíčko máme 5mm, dle UTZ odpovídáme 6+5 ( MS 8+5, což se prý někdy stává ). Pozvala si nás zase za 14 dní, aby jsme se přeměřili a jestli vše je jak má být, dosala jsem vitamíny. Fotku nemám, ale mohla jsem si prcka vyfotit na telefon, což v mém případě je jen černobílá mazanice
ale vím, kde přibližně by měl být - drobet se cítím jako Rachel v seriálu Přátele, kdy na UTZ pořád to mimčo ztrácela
a řekla bych, že bude celý tatínek, ten se taky nechce fotit
Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou.
Děkuju za receptík.
Krásný chlebíček, hned bych si dala
Není zač, já pekárnu neuznávám
No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju.
Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala
Je to prostě taková vybledlá kostka
Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím
a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil 
a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??
holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil
Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí
Během 10 minut hotovo.
Mouka klasická hladká.
Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.
Mívám i přímo chlebovou
A taky jsem míchala chvíli 
http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg
Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.