Předporodní kurz + novorozenecká část v Č.Lípě
Předporodní jednorázový kurz se konal 11.4. od 14h a probíhal v pohodě :-) - sestra nám řekla vše co se týká porodu,co si sebou vzít do porodnice,návštěvní hodiny,kolik stojí přítomnost otce či jiné blízké osoby u porodu a kolik stojí nadstandartní pokoje.Na závěr kurzu jsme si prohlídly porodní boxy a nadstandartní pokoj ;). Novorozenecká část se konala 16.4. od 13h a byla skvělá ;-) - laktační sestra mi řekla jaké vyšetření čeká po porodu miminko,o novorozenecké žloutence,o bondingu,o kojení,koupání a péči o miminko,jaká je nejvhodnější kosmetika pro miminko,jaká je vhodná odsávačka mléka,jaká je vhodná poloha miminka,když trpí na prdíky a nacvičila jsem si i nácvik kojení s panenkou..Kojení,koupání a péči o miminko během pobytu nemocnice sestry ukazujou maminkám a kdyby si maminka nevěděla pak s něčím rady,tak stačí říct sloužící sestře a vše poradí + vysvětlí :-).Na závěr jsem si prohlídla novorozenecké oddělení :-) .S kurzem a nemocnicí v Č.Lípě jsem velmi spokojena :-) :-) :-)
18.04.2012 21:27:16
Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou.
Děkuju za receptík.
Krásný chlebíček, hned bych si dala
Není zač, já pekárnu neuznávám
No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju.
Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala
Je to prostě taková vybledlá kostka
Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím
a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil 
a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??
holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil
Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí
Během 10 minut hotovo.
Mouka klasická hladká.
Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.
Mívám i přímo chlebovou
A taky jsem míchala chvíli 
http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg
Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.