Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Emoce:
Komentáře:
  • Martasek89 17.8.2012 7:32

    Tak to si teda užije, tolik včeliček :( :)

  • Bývalá uživatelka #18914 17.8.2012 8:43

    je to krásnej klučík :-) tak at ho to moc nebolí ani příště ;-)

  • Bývalá uživatelka #2173 17.8.2012 8:58

    Je to šikulka:-)

  • Maki89 17.8.2012 14:46

    Děkujem:-) a Rotarix je do pusinky,tak to mu bude jistě chutnat;-)

  • Martasek89 17.8.2012 16:11

    Tak to já zase nemusím malé dávat všechno, takže ji té bašty ušetřím :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.