Domácí chléb
Ingredience:
5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody
Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C
Postup:
Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g
10.01.2013 17:20:56
Mňaaaam!
A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče.
Ooo mňaam
Tohle si musím udělat
Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní
Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť
samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to.
Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!!
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.