Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Emoce:
Komentáře:
  • samsonoh 4.11.2017 0:12

    Mňaaaam!

  • buccaneerka2 4.11.2017 0:52

    A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče. :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 4.11.2017 9:00

    Ooo mňaam :D :D Tohle si musím udělat :D Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní

  • samsonoh 4.11.2017 10:11

    Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
    Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť :-)

  • buccaneerka2 4.11.2017 10:14

    samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to. :)

  • samsonoh 4.11.2017 10:41

    Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!! :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.