Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #177395 8.3.2017 19:52

    Mňaaaaaam. Pošli mi něco. Já sice nevím, zda mám těhu chutě, ale poslední dva týdny zbodnu všechno, co vidím. A toto vypadá fakt úžasně.

  • samsonoh 8.3.2017 20:09

    buccaneerka díky strašně jsem se přecpala :-D ale zatím mi není špatně :-D manžel se dnes vrátil ze služebky a přivezl mi dárek, tak se mu chci odvděčit něčím dobrým k snědku ;-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.