Domácí chléb
Ingredience:
5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody
Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C
Postup:
Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g
10.01.2013 17:20:56
to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou
tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3
nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní.
mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky
Ty jo, tak to asi zkusím
Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?
Sedna stačí namočit
já jí zobu i za syrova normálně
Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala.
Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží
Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus
Díky!
Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku 
sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství
kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa 
Tak urcite casem nejaky vyzkousim
Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim
Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla

suenos zelenou
aha tak diky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.