Rebarborový koláč s tvarohem

Ingredience:

Drobenka (těsto)
400 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukr krupice
250 g máslo
2 lžíce mléko (dle potřeby)
pečící papír na vyložení vyššího plechu

Rebarborový tvaroh
750 g měkký tvaroh
3 ks vejce
180 g cukr krupice
500 g rebarbora očištěná a pokrájená na kousky

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: do růžova | Teplota: 180 °C

Postup:

V míse smícháme mouky, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájený změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.

Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.

Větší polovinu drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem (já uhnětla, aby bylo dno pevné). Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova.

Je to žrádlo a ani trochu není LC 🤣

20.07.2018 18:52:04
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #176511 3.2.2018 17:02

    Vypadá luxusně

  • terryk 3.2.2018 18:39

    Koukám, že vy máte rádi echt tučný věci:-D ale ta sekaná vypadá luxusně!!

  • buccaneerka2 3.2.2018 20:44

    terryk Po čtyřech měsících, kdy jsem nemohla žádné uzeniny, mi teď nejvíc chutnají klobásy a maso. :-D navíc přítel potřebuje mleté jídlo kvůli žaludku. Ale sekaná bude tak jednou za půl roku, to nepatří k oblíbeným. A polovinu asi odnesu taťkovi, který ji má rád.

  • terryk 3.2.2018 20:54

    Jo, na klobáskách jsem teď v posledním tehu taky ujížděla:-D a dala bych si i teď, kdybysme nějakou měli:-) jinak sekanou mám už zase ráda, ale neumím si ji představit s tou slaninou:-)

  • buccaneerka2 3.2.2018 21:01

    Ta je jenom nahoře a krásně křupavá.

  • terryk 3.2.2018 21:06

    To věřím:-) zní to lákavě.

  • Bývalá uživatelka #161912 4.2.2018 19:23

    Ta slanina nahore me na tom zaujala nejvic :-D do dnes vzpominam jak jsem si na jedny dovoleny uzivala na snidane michany vejce a k tomu do krupava vypecenou slaninku :-D nikdy se mi ji nepovedlo takhle doma udelat :-( asi zas budem muset jet pres pul sveta, abychom se nazrali vykrupane slaniny :-D

  • buccaneerka2 4.2.2018 20:37

    envie1 Tak to zkus udělat sekanou, nahoru položit plátky slaniny a péct na 180 stupňů asi 50 minut a budeš ji mít. :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.