Rebarborový koláč s tvarohem

Ingredience:

Drobenka (těsto)
400 g polohrubá mouka
200 g hladká mouka
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr nebo skořicový
200 g cukr krupice
250 g máslo
2 lžíce mléko (dle potřeby)
pečící papír na vyložení vyššího plechu

Rebarborový tvaroh
750 g měkký tvaroh
3 ks vejce
180 g cukr krupice
500 g rebarbora očištěná a pokrájená na kousky

Porce: 10 | Doba přípravy: 20 minut | Doba pečení: do růžova | Teplota: 180 °C

Postup:

V míse smícháme mouky, cukry a prášek do pečiva. Přidáme pokrájený změklý tuk a vypracujeme drobenku (žmolenku). Pokud se nám těsto nedrolí, ale spíše sype, přidáme trochu mléka. Drobenku můžeme ochutit i citronovou kůrou.

Rebarborový tvaroh: žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem, přidáme tuhý sníh z bílků a pak zlehka vmícháme i pokrájenou rebarboru. Tvaroh můžeme dochutit i skořicí nebo citronovou kůrou. Přidat můžeme i rozinky.

Větší polovinu drobenky rovnoměrně nasypeme na dno pekáče s pečícím papírem (já uhnětla, aby bylo dno pevné). Na tu nalijeme rebarborový tvaroh a ten posypeme zbylou drobenkou.

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dorůžova.

Je to žrádlo a ani trochu není LC 🤣

20.07.2018 18:52:04
Komentáře:
  • luckasim 10.12.2017 20:07

    Super 😉

  • Bývalá uživatelka #138239 10.12.2017 21:03

    Mňam;-)

  • samsonoh 10.12.2017 23:48

    Paráda! To musím zkusit, manžel bude nadšený :-)

  • whitehorse1 11.12.2017 7:04

    já to chtěla vyzkoušet hlavně kvůli manželovi, který má raději nugetu než nutelu. a i dcera sáhne raději po nugetě.
    nejdřív to bylo dost řídké, ale po pobytu v lednici pěkně ztuhlo.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.