Moje první chaloupka
Ingredience:
Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy
Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C
Postup:
Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....
NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená
"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!"
To vypadá luxusně
Hoď mi jeden ke kafíčku 
Borlova příště budou lepší
Ale těsto se opravdu povedlo - když ho ještě teplý rozděláš, úplně cítíš tu nadýchanost, jako když si koupíš skořivocého šneka někde v pekárně. To mě fakt dostalo. Ráno na snídani jsem už spořádala 3
ale nějakou tu polevu navrch to asi chce - jak říkám, jsou sušší.
Skorici mam rada, taky bych si dala
Mňam
Myslíš že by to bylo dobrý i na slano? šunka,sýr,kečup,koření..nebo se na to tohle těsto nehodí?
Petulkafa můžeš to vyzkoušet, ale podle mě to bude suché. Na šunku/sýr atd. je lepší lístkové těsto. Kdybys chtěla tohle těsto, je lepší udělat už slaný koláč s nádivkou rovnou
Děkuju
nádivka taky nezní špatně
Chválím, chválím, chválím. Včera večer mě honila mlsná. Hledala jsem co bych snědla, nebo ukuchtila
Miluju věci se skořicí a ořechy, takže jsem hledala a našla a pak jsem si vzpoměla na tenhle recept. A skvělý, s těstem se krásně pracovalo a krásně to vonělo
Lexie0510 paráda
to mám radost. Jj těsto je skvělé. A neměla jsi to suché jako já? Protože já jsem se tam bála dát více másla na potření (jak bylo v receptu napsáno) a pak to bylo suché. Udělala jsi mi normálně chutě, asi to taky upeču o víkendu 
samsonoh já dělala z půlky dávky, aby toho nebylo moc. Máslem jsem nešetřila a i drobet na potření jsem dala
a jsou výborný, mám je jako samostatné a pak v pekáči nalepený na sebe, ty se ještě dopejkají, tak jsem na ně zvědavá. ale jsou luxusní
Lexie0510 jsem ráda, že chutnají
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.