Moje první chaloupka
Ingredience:
Perníkové těsto
Cukrová poleva s bílkem a citronovou šťávou
šablony ze čtvrtky
pevné nervy
Porce: 4 | Doba přípravy: dlouho :-D | Doba pečení: 15 min | Teplota: 180 °C
Postup:
Postup asi všichni znáte - uděláte těsto na perníky, uděláte si šablonu (já ji měla ze čtvrtky), každou vyříznete 2x, upečete, necháte odležet.
Pak zdobíte dle libosti, necháte trochu zaschnout a pak stejnou polevou slepujete stěny a stříšku dohromady....
NIKDY před tím jsem chaloupku nedělala. Byla to výzva. A byla jsem připravená, že se u toho budu vztekat a celá chaloupka skončí v koši... ale? Přítel mi lehce přidržoval stěny a já dělala cukrové "spáry". Na chvíli jsme je podepřeli krabičkami z kuchyně a když se po půl hodině nic nezhroutilo, přidali jsme střechu. A pak nechali tuhnout do rána.
A výsledek? Chaloupka stojí!!! Na první životní pokus docela dobré, ne? Já jsem nad míru spokojená
"Chaloupko, chaloupko, tak je mi vhod - otoč se, ať ke mě je tvůj vchod!"
to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou
tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3
nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní.
mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky
Ty jo, tak to asi zkusím
Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?
Sedna stačí namočit
já jí zobu i za syrova normálně
Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala.
Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží
Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus
Díky!
Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku 
sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství
kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa 
Tak urcite casem nejaky vyzkousim
Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim
Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla

suenos zelenou
aha tak diky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.