Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #115744 15.5.2015 0:01

    Vypadá moc dobře.:-) určitě moc chutnal

  • Elfen 15.5.2015 9:18

    lucy0202 děkuji, dělala jsem potahovaný prvně, tak dle toho i vypadal :-D

  • Bývalá uživatelka #115744 15.5.2015 20:05

    Vážně?podle fotky bych řekla,že už v tom máš praxi :-)

  • 11jitka11 17.5.2015 18:38

    taky bych řekla, že to není poprvé:-) že už to umíš, jsi šikula. O téhle potahovací hmotě jsem neslyšela, ale rozhodně zkusím, vypadá daleko levněji než marcipán nebo fondán.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.