Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #43859 30.4.2013 21:41

    to je krásný..:) teď už budou jen sílit..

  • birknerka 30.4.2013 22:10

    gratuluji!!!!!! užívej si bezstarostné těhtenství. Tiše závidím!!!!

  • Bývalá uživatelka #41015 1.5.2013 11:13

    To je hezké, že si to užil už i tatínek:-) u nás malá kope všechny kolem, ale když si chce sáhnout tatínek, tak se ani nehne. Doufám, že na ni bude mít stejně uklidňující moc i po porodu:-)

  • Single 1.5.2013 11:30

    No, jestli to bude fungovat i po porodu, tak u našeho tatínka bude mrňousek pěkně řádit :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.