Mrkvová bábovka
Ingredience:
450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti
Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C
Postup:
Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně
Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...
Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!
to vypadá dobře. zrovna sem chtěla hledat něco s cizrnou
tenhle týden jsem byla nucená dělat po 3
nejdřív táta a máma a pak i ségra, no a dneska jsem na něj dostala chuť já. Tu čalamádu jsem tam fakt švihla náhodou a jo je to dobré i s ní.
mrkev by v tom byla asi moc tvrdá, že? tu bych tam s klidem dala taky
Ty jo, tak to asi zkusím
Tu cizrnu opravdu stačí jenom namočit?
Sedna stačí namočit
já jí zobu i za syrova normálně
Dneska byla namočená max hodinu, prostě jsem na ní dostala chuť tak jsem to takhle krásně splácala.
Ona je chuťově výborná i nevařená. Ale můžeš použít i nakládanou v nálevu.
Mám zkušenost, že když jsem jí vařila tak se rozpadala. Když jí dělám takhle tak lépe drží
Tak to by nam asi nejelo,ale jinak vypada to hezky,ja bych chtela zkusit kus kus
Díky!
Já jsem ji dřív vařila, ale jednou mi po ní nebylo dobře a od té doby jsem na ni neměla jednu chuť... až teď, když jsem viděla tu tvoji fotku 
sisinecka: když nezkusíš, nemůýžeš vědět, a vždy jde zkusit z menšího množství
kuskus není špatnej, občas ho dělám Vítovi, ale nám víc chutná tarhoňa 
Tak urcite casem nejaky vyzkousim
Mnam falafel, ale doma jsem jeste nedelala. Petrzeli myslis korenovou nebo zelenou petrzelku? Urcite vyzkousim
Sisinecka23 Nu, jelikož se pokoušíš hubnout, tak tahle strava by ti bodla

suenos zelenou
aha tak diky
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.