Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Emoce:
Komentáře:
  • Martasek89 17.8.2012 7:32

    Tak to si teda užije, tolik včeliček :( :)

  • Bývalá uživatelka #18914 17.8.2012 8:43

    je to krásnej klučík :-) tak at ho to moc nebolí ani příště ;-)

  • Bývalá uživatelka #2173 17.8.2012 8:58

    Je to šikulka:-)

  • Maki89 17.8.2012 14:46

    Děkujem:-) a Rotarix je do pusinky,tak to mu bude jistě chutnat;-)

  • Martasek89 17.8.2012 16:11

    Tak to já zase nemusím malé dávat všechno, takže ji té bašty ušetřím :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.