Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #34991 19.11.2012 9:42

    Znamenám si do seznamu, až nebudu vědět, na co koukat. Vypadá to dobře :-)

  • full.avl 19.11.2012 9:49

    Adam se v téhle roli předvedl. Vždy hrál idiota, ale tahle role je na metal. :) Musím říct když jsem to viděla poprvé před dvěma lety, tak jsem si ze začátku říkala, jéé to bude nuda, když je to drama to na něj nebude sedět, ale opak byl pravdou, tady se mi líbí jaký výkon předvedl.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.