Mrkvová bábovka

Ingredience:

450g polohrubé mouky
150g cukru krupice
250ml oleje
250ml jablečného moštu nebo džusu
3 mrkve
4 celá vejce
1 prášek do pečiva
Mleté ořechy, rozinky, skořice - množství dle chuti

Porce: 10 | Doba přípravy: 30 minut | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 170 °C

Postup:

Miluju prastaré recepty z knížky po babičce, i ten jazy zní úplně jinak a tak nějak víc vznešeně ;-)

Mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici dobře a s vervou promíchej! Mrkev, jež zrak zbystří, na jemno nastrouhej a smíchej s olejem, vejci rozšlehanými, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmíchej do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlij do vymazané, jakož i vysypané formy bábovkové. Péci při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt za dobro jest, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky po vytažení čistá nezůstane...

Nalezený retro recept se krásně vydařil. Bábovka krásně voní skořicí a je úžasně vláčná. Někomu možná bude připadat málo sladká, ale trošku pocukrování shora to spraví. Je výborná!

07.05.2017 11:32:09
Emoce:
Komentáře:
  • samsonoh 4.11.2017 0:12

    Mňaaaam!

  • buccaneerka2 4.11.2017 0:52

    A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče. :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 4.11.2017 9:00

    Ooo mňaam :D :D Tohle si musím udělat :D Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní

  • samsonoh 4.11.2017 10:11

    Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
    Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť :-)

  • buccaneerka2 4.11.2017 10:14

    samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to. :)

  • samsonoh 4.11.2017 10:41

    Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!! :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.