Narozeninový dort pro přítele
Ingredience:
Vídeňský dort
2x pudink za studena "Olé", vanilkový
2x smetana ke šlehání (vysokoprocentní, min. 30%)
2x malá plechovka mandarinek
hořké kakao
mega lentilky
cukrová poleva
Porce: 10 | Doba přípravy: 3 hodiny | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 150 °C
Postup:
Vím, že spousta z vás dělá krásné dorty, s nimiž se ten můj nemůže rovnat ani náhodou. Ale snad bude omluvou, že to je má dortová premiéra a nikdy před tím jsem nic takového nedělala...
korpus je "Vídeňský dort" - směs z krabice od Vitany (za to se trochu stydím)
po upečení rozříznutý napůl a namazáno krásně kyselou ostružinovou domácí marmeládou
vrchní část "ovocná pěna" - dvě plechovky mandarinek, dva pudinky a dvě smetany - smíchat a našlehat až to ztuhne. Pak nanést na korpus. Výsledek posypat hořkým kakaem a ozdobit (lentilky, poleva).
Není to dokonalé, ale povedlo se a já z toho mám ohromnou radost.
Přítel byl neskutečně dojatý. Je to hudebník tělem i duší, takže proto ten houslový klíč a notičky
taky zkusím
Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal
Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka
JJ, přesně tak
Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá 
Taky skusím, děkuji za dobrý tip
Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol
Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré
A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší
Tak to rozhodně
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.