Narozeninový dort pro přítele

Ingredience:

Vídeňský dort
2x pudink za studena "Olé", vanilkový
2x smetana ke šlehání (vysokoprocentní, min. 30%)
2x malá plechovka mandarinek
hořké kakao
mega lentilky
cukrová poleva

Porce: 10 | Doba přípravy: 3 hodiny | Doba pečení: 1 hodina | Teplota: 150 °C

Postup:

Vím, že spousta z vás dělá krásné dorty, s nimiž se ten můj nemůže rovnat ani náhodou. Ale snad bude omluvou, že to je má dortová premiéra a nikdy před tím jsem nic takového nedělala...
korpus je "Vídeňský dort" - směs z krabice od Vitany (za to se trochu stydím)
po upečení rozříznutý napůl a namazáno krásně kyselou ostružinovou domácí marmeládou
vrchní část "ovocná pěna" - dvě plechovky mandarinek, dva pudinky a dvě smetany - smíchat a našlehat až to ztuhne. Pak nanést na korpus. Výsledek posypat hořkým kakaem a ozdobit (lentilky, poleva).

Není to dokonalé, ale povedlo se a já z toho mám ohromnou radost.
Přítel byl neskutečně dojatý. Je to hudebník tělem i duší, takže proto ten houslový klíč a notičky :-)

DSCN4473
26.06.2014 16:11:55
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 12.8.2012 9:39

    taky zkusím :)

  • JanaRad 12.8.2012 10:09

    Dělám pribináček, nebo tvaroháček docela často, ale na tu pravou chuť jsem narazila nedávno a manžel málem nenechal ani dětem. A jak? Dala jsem tvaroh, cukr a zakysanou smetanu!! A to byla bašta!!! Manžel skoro obracel misky naopak, aby všecho olízal:-D Když je krém moc hustý, stačí přidat trošku mléka

  • Martasek89 12.8.2012 10:18

    JJ, přesně tak :) Ale já radši šlehačku, zakyska je moc kyselá :D

  • Bývalá uživatelka #42269 12.8.2012 11:23

    Taky skusím, děkuji za dobrý tip :-)

  • Martasek89 12.8.2012 12:38

    Není zač, je to fakt žrádlo a rozhodně zdravější a levnější, než ta chemická umělotina koupená zvaná Pribináček a spol :)

  • JanaRad 12.8.2012 13:53

    Zakysanka je sice kyselá, ale když dám cukříček, je to móc dobré :-) A navíc to dělám z tvarohu z "mlíkárny" - vozí mi ho rodiče, mají blízko kravín, kde se prodává mléko, ale i další výrobky - tvaroh, jogurty, čerstvé sýry... A pak je to ještě dvakrát lepší

  • Martasek89 12.8.2012 13:58

    Tak to rozhodně :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.