Kuřecí steak na bylinkách s brambory.

Ingredience:

2x kuřecí prsní řízky (já použila vakuově balené z farmy http://www.farmalouzna.cz/)
2 ČL majoránky
2 ČL kmín
1ČL celý pepř
5 lístků šalvěje
1 snítka rozmarýny
sůl
2PL másla
olivový olej dle potřeby

Porce: 2 | Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 20 minut | Teplota: 100 °C

Postup:

Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, přes blánu nakrájíme jemné zářezy a vetřeme směs z bylinek, kterou si připravíme v hmoždíři z majoránky, kmínu, celého pepře (sušené) , šalvěj, rozmarýn (chlazený) či ze zahrádky jako já. Pánev rozžhavíme a poté přidáme olivový olej a klademe prsa blánou dolů!!! Přiklopíme poklicí a pečeme asi 3 minuty, poté otočíme a přidáme máslo a sůl. Postupně poléváme masíčko a po dokonalém opečení dozlatova maso vyjmeme a necháme tzv "odpočinout" pod pokličkou a do šťávy přidáme 1PL bujón v kelímku a necháme spolu s trochou vody zredukovat. Maso po odpočinutí nakrájíme na šikmé slabé plátky, které naklademe na talíř a polijeme redukcí. Podíváme s šťouchanými bramborami .Přidáme zeleninu dle chuti. Dobrou chuť.

01.09.2014 0:23:06
Emoce:
Komentáře:
  • inah91 25.11.2017 15:09

    Mňamka! :-) Co je to PDP? :-D Prášek do pečiva? :-) A myslíš, že by místo kefíru šel obyčejný bílý jogurt? Kolik jsi tam dávala toho kefíru? :-) Díky :-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:02

    Ahoj, ano, je to prášek do pečiva. Určitě můžeš dát i bílý jogurt, případně mléko. Kefíru jsem dávala 400 ml, ale bylo to tuhé, takže jsem dodávala mléko. Půl litru bude akorát.

  • inah91 25.11.2017 17:03

    Už na tom pracuju ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 17:25

    inah91 Super, pak dej vědět, jak to dopadlo. :-) Jinak já si při ochutnání říkám, že těch povidel jsem tam mohla dát daleko více - jsou cítit jenom maličko, tak bych to klidně příště asi mázla po celém povrchu a pokryla piškoty hustěji, ale dá se to i tak. A taky jsem ještě viděla jeden fígl u jiné buchty - po upečení udělat do buchty koncem vařečky díry a až potom nalévat polevu - ona do těch děr nateče a je to potom chutnější, když je uvnitř, nejenom navrchu.

  • inah91 25.11.2017 19:56

    buccaneerka2 čoveče, tak je to dobré, čekala jsem, že to bude suché, ale je to mňamka. tak ještě jednou díky za inspiraci ;-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 20:45

    inah91 Já mám odmala ráda veškeré kefírové, kyškové a jogurtové buchty právě proto, že jsou mokré. :-)

  • Bývalá uživatelka #180456 26.11.2017 0:13

    Mnam,tebe chci domu! :-D
    Budu muset taky udělat,protože si nedokážu představit tu chut..

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.