Kuřecí steak na bylinkách s brambory.

Ingredience:

2x kuřecí prsní řízky (já použila vakuově balené z farmy http://www.farmalouzna.cz/)
2 ČL majoránky
2 ČL kmín
1ČL celý pepř
5 lístků šalvěje
1 snítka rozmarýny
sůl
2PL másla
olivový olej dle potřeby

Porce: 2 | Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 20 minut | Teplota: 100 °C

Postup:

Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, přes blánu nakrájíme jemné zářezy a vetřeme směs z bylinek, kterou si připravíme v hmoždíři z majoránky, kmínu, celého pepře (sušené) , šalvěj, rozmarýn (chlazený) či ze zahrádky jako já. Pánev rozžhavíme a poté přidáme olivový olej a klademe prsa blánou dolů!!! Přiklopíme poklicí a pečeme asi 3 minuty, poté otočíme a přidáme máslo a sůl. Postupně poléváme masíčko a po dokonalém opečení dozlatova maso vyjmeme a necháme tzv "odpočinout" pod pokličkou a do šťávy přidáme 1PL bujón v kelímku a necháme spolu s trochou vody zredukovat. Maso po odpočinutí nakrájíme na šikmé slabé plátky, které naklademe na talíř a polijeme redukcí. Podíváme s šťouchanými bramborami .Přidáme zeleninu dle chuti. Dobrou chuť.

01.09.2014 0:23:06
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #115744 15.5.2015 0:01

    Vypadá moc dobře.:-) určitě moc chutnal

  • Elfen 15.5.2015 9:18

    lucy0202 děkuji, dělala jsem potahovaný prvně, tak dle toho i vypadal :-D

  • Bývalá uživatelka #115744 15.5.2015 20:05

    Vážně?podle fotky bych řekla,že už v tom máš praxi :-)

  • 11jitka11 17.5.2015 18:38

    taky bych řekla, že to není poprvé:-) že už to umíš, jsi šikula. O téhle potahovací hmotě jsem neslyšela, ale rozhodně zkusím, vypadá daleko levněji než marcipán nebo fondán.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.