Kuřecí steak na bylinkách s brambory.
Ingredience:
2x kuřecí prsní řízky (já použila vakuově balené z farmy http://www.farmalouzna.cz/)
2 ČL majoránky
2 ČL kmín
1ČL celý pepř
5 lístků šalvěje
1 snítka rozmarýny
sůl
2PL másla
olivový olej dle potřeby
Porce: 2 | Doba přípravy: 30 minut | Doba vaření: 20 minut | Teplota: 100 °C
Postup:
Kuřecí prsní řízky omyjeme, osušíme, přes blánu nakrájíme jemné zářezy a vetřeme směs z bylinek, kterou si připravíme v hmoždíři z majoránky, kmínu, celého pepře (sušené) , šalvěj, rozmarýn (chlazený) či ze zahrádky jako já. Pánev rozžhavíme a poté přidáme olivový olej a klademe prsa blánou dolů!!! Přiklopíme poklicí a pečeme asi 3 minuty, poté otočíme a přidáme máslo a sůl. Postupně poléváme masíčko a po dokonalém opečení dozlatova maso vyjmeme a necháme tzv "odpočinout" pod pokličkou a do šťávy přidáme 1PL bujón v kelímku a necháme spolu s trochou vody zredukovat. Maso po odpočinutí nakrájíme na šikmé slabé plátky, které naklademe na talíř a polijeme redukcí. Podíváme s šťouchanými bramborami .Přidáme zeleninu dle chuti. Dobrou chuť.
vypadá to hodně dobře. jen mě zaujala ta jedna fazolka-to tam je "kdo ji najde"??
Jojo, taky jsem přemýšlela, co s ní
Ale kde je ta fazolka?
Jj, vloží se dovnitř pro štěstí, ale musí být opravdu větší, aby se neupekla doměkka, pak by jí nikdo nenašel
Doba přípravy byla delší, protože jsem dělala dva najednou. Kvůli absenci cukru někomu nemusí chutnat, ale pro nás je to vždy příjemná změna po Vánocích...
tak ona mrkev je docela sladká a pokud se tam nedají kyselý jabka ale nějaký hodně sladký, tak to je určitě taky moc dobrý
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.