Pruský mřížkový koláč

Ingredience:

Kvásek: mléko, cukr, droždí
Těsto: máslo, cukr moučka, žloutek, hrubá mouka, sůl, pomerančová kůra, vanilkový cukr
Tvarohová náplň: tvaroh, cukr moučka, vajíčko
Maková náplň: mléko, mletý mák, cukr moučka, vanilkový cukr, med, máslo, strouhaný perník na zahuštění

Porce: 10 | Doba přípravy: 60 minut | Doba pečení: 30 minut | Teplota: 200 °C

Postup:

Pošlu zájemcům. Klasické kynuté těsto. Náplň jsem dávala povidla nebo tvarohovou s vajíčkem a cukrem.

signal-2018-01-22-204011
27.01.2018 11:10:18
Emoce:
Komentáře:
  • sisterrys 22.12.2017 20:27

    To vypadá na těhotenský chutě :-D ;-)

  • buccaneerka2 22.12.2017 21:16

    Ale ne, jediné, co teď moje těhotenské chutě zbožňují, je kyselé zelí... ale banány jsem měla koupené a nemůžu je pozřít, protože z nich zvracím. Tak jsem je zkusila mixnout na zmrzlinu. Není to špatné, ale po jednom nanuku mi není úplně nejlépe, takže zřejmě banán nepozřu do konce těhu v žádné podobě. :-(

  • sisterrys 23.12.2017 9:09

    Aha, takže za to stejně mohou těhotenské chutě ;-) Já jsem právě na zmrzline ujizdela.
    Nemohla jsem naopak čokoládu, kterou miluju. Jakmile ale přešly kolem 18tt nevolnosti, už jsem zas mohla vše. ;-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.