Výbavička pro mé miminko

IMG_20180429_210046 IMG_20180429_210116 IMG_20180429_210148
29.04.2018 21:30:28
Komentáře:
  • Borlova 4.11.2017 18:16

    No ty vypadají mňamózně :-o

  • buccaneerka2 4.11.2017 18:19

    Můj první pokus. Tvaroh z nich dost vytekl, neodhadla jsem velikost, ale na chuti to snad nic nemění...

  • inah91 4.11.2017 19:15

    Wow!!! :-) Jsi dobrá!

  • buccaneerka2 4.11.2017 22:30

    No, holky, tak jsem ochutnala navečer a to jsem neměla dělat - poprvé v těhu mě pálí žáha. Nikdy dřív jsem na to netrpěla a jsem si téměř jistá, že to spustilo to kynuté těsto. :-(

  • Borlova 4.11.2017 23:43

    To nevadí, že tvaroh vytekl, důležitá je chuť :-) Na pálení žáhy si zvykej no :-( Ale nemusí tě pálit pokaždé ;-) Zkus zítra znovu a bude to třeba lepší. Případně se zásob něčím na pálení žáhy z lékárny ;-)

  • samsonoh 5.11.2017 0:40

    Vypadají fantasticky, jsi skvělá! Jo, pálení žáhy je bude tvůj souputníkem po dobu těhu. Horší to bude až budeš mít velké bříško. Pomáhá mléko :-) a mě pomáhala sofa v tabletkách a nejíst večer.

  • buccaneerka2 5.11.2017 20:02

    Holky, tak z koláčů dneska nezbylo už vůbec nic, a to bylo celkem 21 kusů.

  • Bývalá uživatelka #180404 5.11.2017 20:41

    prosím o recept,děkuji

  • buccaneerka2 5.11.2017 21:04

    andelka26:
    TĚSTO: 500g hladké mouky, 40 g droždí, 80g krupicového cukru, 1 hrnek mléka (250ml), 100 g másla, 2 žloutky, špetka soli,
    1/ Suroviny, které uchováváte v lednici, vyndat cca 2 hodiny před zaděláním těsta na pokojovou teplotu (vejce, mléko, droždí).
    2/ Kvásek: Do poloviny mléka (vlažného) v hrnečku rozdrobit droždí a přisypat lžíci cukru. Kvásek nechat vzejít na teplém místě. (Musí se dělat bubliny.)
    3/ Zadělání těsta:
    a/ Ručně: Rozpuštěné máslo, žloutky a zbytek cukru společně utřít v míse do pěny. Přidat mouku, špetku soli, kvásek a zbytek mléka, vypracovat vláčné těsto.
    b/ V pekárně: Do pekárny postupně vložit rozpuštěné máslo, žloutky, zbytek mléka, mouku, špetku soli, zbytek cukru a kvásek. Zapnout a nechat těsto propracovat.
    4/ Těsto není nezbytně třeba nechávat vykynout, koláče v tom případě velmi ochotně naskočí přímo v troubě. Ovšem i pokud necháte těsto v klidu vykynout na teplém místě (max. hodinku), budou koláče stejně vynikající a budou mít stabilnější tvar. Jde tedy spíš o to, kolik máte času.

    VNITŘNÍ NÁPLŇ: 500g tvarohu, 2 žloutky, 4 lžíce krupicového cukru, 1/2 vanilkového cukru
    VRCHNÍ NÁPLŇ: povidla, mák (mám makovou směs z Polska) nebo ořechová náplň
    DROBENKA: Máslo (asi půlcentimetrový plátek z čtvrtkilového másla) dát do misky a nechat trochu změknout. Od oka přisypat polohrubou mouku a krupicový cukr a rukama propracovávat tak, aby se veškerý tuk vstřebal do sypkých ingrediencí. Podle potřeby přidávat cukr a mouku, až se podaří drobenka bez tukových žmolků.

    VYTVOŘENÍ KOLÁČŮ:
    1/ Troubu předehřát na 180°C.
    2/ Těsto rozdělit na 24 dílů (rozpůlit, každou část znovu rozpůlit, znovu rozpůlit a nakonec roztřetit). Každý kousek těsta rozvalit na placičku, na ni přidělit část tvarohové směsi a tu do těsta zabalit jako u buchet.
    3/ Plech vyložit pečícím papírem, "buchty" klást na plech spojem dolů a s ohledem na to, že koláče budou mít cca 12-15 cm v průměru. Nechat asi 15 minut kynout.
    4/ Do každé "buchtičky" shora prsty nebo pomocí skleničky udělat důlek a do něj naplnit "vrchní náplň" dle vaší chuti.
    5/ Kraje koláčů pomašlovat rozšlehaným vejcem.
    6/ Koláče posypat drobenkou.
    7/ Péct cca 15-20 minut.

  • samsonoh 5.11.2017 21:25

    to si musím uložit!

  • buccaneerka2 5.11.2017 21:28

    Ještě pro zájemce
    OŘECHOVÁ NÁPLŇ: 100 g mletých vlašských ořechů, 100 ml mléka, 50 g krupicového cukru, 1/2 vanilkového cukru, 50 g drcených piškotů

  • Bývalá uživatelka #180404 5.11.2017 21:28

    Děkuji moc,již mám napsané v kuchařce ;-);-)

  • inah91 5.11.2017 21:28

    Taky ukládám! :-)

  • buccaneerka2 5.11.2017 21:43

    Původně mě délka toho receptu odrazovala, ale není to zas taková hrůza. Bylo to moje úplně první kynuté těsto. ;-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.