Konečně umím upéct krásnou bábovku :-)

Ingredience:

2 vejce, 140 g cukru, 400 g mouky (200 g hrubé, 200 g hladké), PDP, 500 ml kyšky (já mám kelímek 400, tak dolévám mlékem), 200 ml oleje

Porce: 8 | Doba přípravy: 15 minut | Doba pečení: 60 minut | Teplota: 170 °C

Postup:

Všechno smíchat, nalít do vymazané, vysypané formy a péct v troubě, dokud není špejle čistá. Mně to vychází přesně na hodinu při 170 stupních. Už třikrát za sebou mi vyšla takto krásně, tak jsem špatná, protože bábovka mi dřív nikdy nevyšla. Tento recept se peče sám. :-)

signal-2018-05-20-150457 signal-2018-05-20-150857
20.05.2018 22:21:28
Komentáře:
  • 11misicka 27.1.2018 11:38

    super, mamka s babi delavaji z lineckeho :-)

  • buccaneerka2 27.1.2018 11:43

    11misicka Tohle právě chutnalo dost podobně jako linecké. Zpracovávalo se suprově, to jsem ještě nezažila takové těsto.

  • 11misicka 27.1.2018 12:00

    buccaneerka2 tak paráda, taky bych mohla někdy udelat :-)

  • Borlova 27.1.2018 14:25

    Vypadá krásně, ale moc si ho nedokáži s kynutého těsta představit:-o, u nás se dělá z lineckého těsta a ten zbožňujeme.

  • buccaneerka2 27.1.2018 14:30

    Borlova Vyzkoušej a uvidíš. Z kolegyň v práci žádná nepoznala, že je z kynutého těsta. :)

  • Borlova 27.1.2018 16:08

    Když my máme furt rozbitou tu troubu, takže v ní upeču jen štrůdl který se dá obrátit během pečení a pizzu která je tenká, tak se v ní udělá i bez pečení horního topného tělesa :-D a maso. Musela bych ho jet upéct k dědovi do bytu.

  • buccaneerka2 27.1.2018 16:20

    Borlova Aha, to je nic moc. Já jdu za chvíli péct dva jablečné štrúdly. Jdeme zítra k mamce na oběd, tak jsem se nabídla, že aspoň upeču dezert po obědě, ať nedělá všechno mamka. I když teď lituju - ona chtěla dělat jahodovou bublaninu.

  • Borlova 27.1.2018 16:46

    Já jdu právě taky péct štrůdl :-D Tedy akorát pivní z dělaného těsta, ale docela se na něj těším, už jsme dlouho neměli. Jahodová bublanina by u mě neuspěla :-D Nemám ráda jahody, co jsou upečený, uvařený apod. :O= U těch jediných mi to vadí co se týče ovoce. Mám je ráda je jen čerstvé.

  • buccaneerka2 27.1.2018 16:54

    Borlova Já zase nemám ráda bublaninu z čerstvého ovoce a ze zavařeného sním jenom s jahodami. Nesnáším třešňovou bublaninu, švestkovou a jediná, kterou ještě někdy sním, je meruňková, jinak nic. Jahodová vede. A štrúdl teda dělám z kupovaného listového těsta a dávám zavařená nastrouhaná jablka.

  • Carrie007 27.1.2018 16:55

    Mohla bych poprosit o recept? Vypadá moc dobře a už mi dochází nápady na pečení 🙂

  • buccaneerka2 27.1.2018 16:58

    Carrie007 Pošlu nafocený přes sz.

  • Carrie007 27.1.2018 17:54

    buccaneerka2 moc děkuju!

  • Kamkri 27.1.2018 18:58

    ahoj,vypada skvele..muzu poprosit o recept? :-)

  • buccaneerka2 27.1.2018 19:00

    Kamkri Posílám do SZ.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.