Falafel
Ingredience:
2 šálky namočené cizrny,
1 cibule
1 petržel
1 stroužek česneku (nasekaného), (může se česneku dát víc, dle chuti, já česnek moc nemusím :)
1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
2 lžičky soli (lépe méně),
1 lžičku koriandru, několik lžic tahini a hrašku vegan) pepř a chilli podle chuti
a jelikož nejsem troškař, že jo, tak jsem tam dneska rozmixovala i celou sklenici domácí čalamády.. :D
Porce: 4
Postup:
2 hrnky cizrny namočíme na 12 hod. (zdvojnásobí objem). - Ale abych pravdu řekla, namáčím i na hodinu
Slijeme a pečlivě rozmixujeme na jemnou kaši. ( pozor cizrnu nevaříme, rozpadala by se!) Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky a házíme do rozpáleného oleje.
No a příloha klasika, omýt , oloupat a nakrájet brambory, dát alobal na plech, a šup do trouby na 60 min
Dále k tomu na talíři vedle rajče, okurka (jenže jsem nechtěla vypadat jak nenažranec, tak jsem vyfotila bez toho )
Falafelu u nás neodolají ani "masožravci" tak snad u vás bude mít také úspěch !
Dobrou chuť
Ta vypada opravdu krasne. Rekla bych, ze je i "nedusiva", tak bych ji mohla zkusit upect.
Je právě z té kyšky krásně mokrá, vůbec nedusí. Vždycky jsem bojovala s tím, že nahoře se mi už pálila a uvnitř nebyla upečená, potom nešla vyklopit a různé jiné problémy. Tahle mi vyšla už potřetí úplně krásně a miluju, že ji dám na hodinu na trouby a fakt se o nic nestarám, nekontroluju, prostě se vždycky povede na těch 170 stupňů. Fakt doporučuju. A začala jsem vysypávat formu hrubou moukou, což se mi taky osvědčilo víc než polohrubá.
No vypadá vážně krásně, už se můžeš vdávat
Hurá, konečně něco neketo!!!! Díky
Je krásná a bude-li mít někdy nějaké pekařské ambice, vyzkouším
PS: když to všechno smíchám a kydnu do formy, to hnědý se mi udělá jak?
samsonoh Tak tuhle větu jsem slyšela už před deseti lety, když jsem zvládla 10 různých pečených dezertů.
terryk To dělám tak, že z toho smíchaného do formy naleju jen trochu, potom si zbytek rozdělím na dvě části, přidám asi dvě lžíce kakaa do jedné části, druhou nechám bez. A leju do formy na střídačku a po nové vrstvě vždycky trochu promíchám špejlí.
Zásada je, že hnědé musí být trochu méně než bílé, protože se to jinak všechno slije dohněda.
Ty jo, tak přece je tam nějakej háček, tohle bych to určitě zvorala
já umím maximalne těsto zamíchat a komplet nalejt do formy
terryk i tak bude dobrá, ty barvy jsou jenom na efekt. Může být celá světlá nebo dáš kakao hned a bude celá kakaová.
Tak to bych mohla zvládnout
terryk Určitě! Pro mě byla fakt bábovka dlouho postrach a výzva současně. Až jsem našla tento recept, vychytala dobu pečení a teď bych ji pekla i 2x za týden.
Upeču za chvilku dětem
Já peču pořád a baví mě to.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.