Falafel

Ingredience:

2 šálky namočené cizrny,
1 cibule
1 petržel
1 stroužek česneku (nasekaného), (může se česneku dát víc, dle chuti, já česnek moc nemusím :)
1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!),
2 lžičky soli (lépe méně),
1 lžičku koriandru, několik lžic tahini a hrašku vegan) pepř a chilli podle chuti

a jelikož nejsem troškař, že jo, tak jsem tam dneska rozmixovala i celou sklenici domácí čalamády.. :D

Porce: 4

Postup:

2 hrnky cizrny namočíme na 12 hod. (zdvojnásobí objem). - Ale abych pravdu řekla, namáčím i na hodinu :)

Slijeme a pečlivě rozmixujeme na jemnou kaši. ( pozor cizrnu nevaříme, rozpadala by se!) Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky a házíme do rozpáleného oleje. :)

No a příloha klasika, omýt , oloupat a nakrájet brambory, dát alobal na plech, a šup do trouby na 60 min :)

Dále k tomu na talíři vedle rajče, okurka (jenže jsem nechtěla vypadat jak nenažranec, tak jsem vyfotila bez toho :D )

Falafelu u nás neodolají ani "masožravci" tak snad u vás bude mít také úspěch !
Dobrou chuť :)

03.01.2015 17:09:04
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #180317 20.5.2018 23:14

    Ta vypada opravdu krasne. Rekla bych, ze je i "nedusiva", tak bych ji mohla zkusit upect. :-)

  • buccaneerka2 20.5.2018 23:25

    Je právě z té kyšky krásně mokrá, vůbec nedusí. Vždycky jsem bojovala s tím, že nahoře se mi už pálila a uvnitř nebyla upečená, potom nešla vyklopit a různé jiné problémy. Tahle mi vyšla už potřetí úplně krásně a miluju, že ji dám na hodinu na trouby a fakt se o nic nestarám, nekontroluju, prostě se vždycky povede na těch 170 stupňů. Fakt doporučuju. A začala jsem vysypávat formu hrubou moukou, což se mi taky osvědčilo víc než polohrubá.

  • samsonoh 21.5.2018 5:57

    No vypadá vážně krásně, už se můžeš vdávat ;-)

  • terryk 21.5.2018 7:04

    Hurá, konečně něco neketo!!!! Díky:-) Je krásná a bude-li mít někdy nějaké pekařské ambice, vyzkouším:-)

    PS: když to všechno smíchám a kydnu do formy, to hnědý se mi udělá jak?

  • buccaneerka2 21.5.2018 7:11

    samsonoh Tak tuhle větu jsem slyšela už před deseti lety, když jsem zvládla 10 různých pečených dezertů.

  • buccaneerka2 21.5.2018 7:16

    terryk To dělám tak, že z toho smíchaného do formy naleju jen trochu, potom si zbytek rozdělím na dvě části, přidám asi dvě lžíce kakaa do jedné části, druhou nechám bez. A leju do formy na střídačku a po nové vrstvě vždycky trochu promíchám špejlí.
    Zásada je, že hnědé musí být trochu méně než bílé, protože se to jinak všechno slije dohněda.

  • terryk 21.5.2018 7:18

    Ty jo, tak přece je tam nějakej háček, tohle bych to určitě zvorala:-D já umím maximalne těsto zamíchat a komplet nalejt do formy:-D

  • buccaneerka2 21.5.2018 7:19

    terryk i tak bude dobrá, ty barvy jsou jenom na efekt. Může být celá světlá nebo dáš kakao hned a bude celá kakaová.

  • terryk 21.5.2018 7:38

    Tak to bych mohla zvládnout:-D

  • buccaneerka2 21.5.2018 8:03

    terryk Určitě! Pro mě byla fakt bábovka dlouho postrach a výzva současně. Až jsem našla tento recept, vychytala dobu pečení a teď bych ji pekla i 2x za týden. :-D

  • terryk 21.5.2018 8:24

    :-D to věřím, když se daří, tak to by člověk pekl furt::-D

  • Bývalá uživatelka #182027 21.5.2018 17:56

    Upeču za chvilku dětem :-)Já peču pořád a baví mě to.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.