Domácí pizza

Ingredience:

Na 2 porce:
hladká mouka 240 g
voda 120 ml
sůl cca půl lžičky
droždí 33g
olivový olej cca 1,5 lžičky


Tak to je naše sobotní dieta :-D
Tvar sice nic moc, ale 1) nemám zatím ten kulatý plech na pizzu a za 2) prostě to je vytvarované tak, abych se na klasický plech vešly ty pizzy co největší :-D
Strašně jednoduchý recept a super, že si na pizzu dáme přesně to, co máme rádi :-)
Nechci se chválit, ale je to mňamka :-D :-)

Porce: 2 | Doba pečení: 10-15 minut, podle trouby | Teplota: 250 °C

Postup:

Smíchám mouku, sůl a rozdrobené droždí, přiliji vodu, pak až olivový olej. Utvořím hladké těsto a rozdělím na dvě koule (já dávám sobě menší, příteli větší), dám na talířek, potřu oliv. olejem a pod potravinářskou fólii na chvíli do ledničky. Před tvořením koule vytáhnu dříve, ať nejsou moc studené.
No a pak udělat tu pizzu - koukněte na tohle video:

Prvních 50 sec bohatě stačí :-) Na poprvé je to sranda, ale pak zjistíte, že je to jednoduché :-)
No, na rajčatový základ používám pasírovaná rajčata (v krabičce z Kauflandu) - do toho oregáno, bazalku, tyminán (podle chuti), sůl, cukr a buď tohle povaříme - ale já to už dělám jen tak, že to zamíchám v misce a studené dávám na pizzu - není čas :-D
No, pak na rajčatový základ nastrouhaný sýr a pak už vše, co kdo má rád :-)
Okraje potřít olivovým olejem a peču tak max 15 minut, spíš míň, záleží na troubě, na 250° :-)

15.10.2016 16:50:34
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #176511 3.2.2018 17:02

    Vypadá luxusně

  • terryk 3.2.2018 18:39

    Koukám, že vy máte rádi echt tučný věci:-D ale ta sekaná vypadá luxusně!!

  • buccaneerka2 3.2.2018 20:44

    terryk Po čtyřech měsících, kdy jsem nemohla žádné uzeniny, mi teď nejvíc chutnají klobásy a maso. :-D navíc přítel potřebuje mleté jídlo kvůli žaludku. Ale sekaná bude tak jednou za půl roku, to nepatří k oblíbeným. A polovinu asi odnesu taťkovi, který ji má rád.

  • terryk 3.2.2018 20:54

    Jo, na klobáskách jsem teď v posledním tehu taky ujížděla:-D a dala bych si i teď, kdybysme nějakou měli:-) jinak sekanou mám už zase ráda, ale neumím si ji představit s tou slaninou:-)

  • buccaneerka2 3.2.2018 21:01

    Ta je jenom nahoře a krásně křupavá.

  • terryk 3.2.2018 21:06

    To věřím:-) zní to lákavě.

  • Bývalá uživatelka #161912 4.2.2018 19:23

    Ta slanina nahore me na tom zaujala nejvic :-D do dnes vzpominam jak jsem si na jedny dovoleny uzivala na snidane michany vejce a k tomu do krupava vypecenou slaninku :-D nikdy se mi ji nepovedlo takhle doma udelat :-( asi zas budem muset jet pres pul sveta, abychom se nazrali vykrupane slaniny :-D

  • buccaneerka2 4.2.2018 20:37

    envie1 Tak to zkus udělat sekanou, nahoru položit plátky slaniny a péct na 180 stupňů asi 50 minut a budeš ji mít. :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.