Domácí pizza
Ingredience:
Na 2 porce:
hladká mouka 240 g
voda 120 ml
sůl cca půl lžičky
droždí 33g
olivový olej cca 1,5 lžičky
Tak to je naše sobotní dieta :-D
Tvar sice nic moc, ale 1) nemám zatím ten kulatý plech na pizzu a za 2) prostě to je vytvarované tak, abych se na klasický plech vešly ty pizzy co největší :-D
Strašně jednoduchý recept a super, že si na pizzu dáme přesně to, co máme rádi :-)
Nechci se chválit, ale je to mňamka :-D :-)
Porce: 2 | Doba pečení: 10-15 minut, podle trouby | Teplota: 250 °C
Postup:
Smíchám mouku, sůl a rozdrobené droždí, přiliji vodu, pak až olivový olej. Utvořím hladké těsto a rozdělím na dvě koule (já dávám sobě menší, příteli větší), dám na talířek, potřu oliv. olejem a pod potravinářskou fólii na chvíli do ledničky. Před tvořením koule vytáhnu dříve, ať nejsou moc studené.
No a pak udělat tu pizzu - koukněte na tohle video:


No, na rajčatový základ používám pasírovaná rajčata (v krabičce z Kauflandu) - do toho oregáno, bazalku, tyminán (podle chuti), sůl, cukr a buď tohle povaříme - ale já to už dělám jen tak, že to zamíchám v misce a studené dávám na pizzu - není čas

No, pak na rajčatový základ nastrouhaný sýr a pak už vše, co kdo má rád

Okraje potřít olivovým olejem a peču tak max 15 minut, spíš míň, záleží na troubě, na 250°

Vypadá luxusně
Koukám, že vy máte rádi echt tučný věci
ale ta sekaná vypadá luxusně!!
terryk Po čtyřech měsících, kdy jsem nemohla žádné uzeniny, mi teď nejvíc chutnají klobásy a maso.
navíc přítel potřebuje mleté jídlo kvůli žaludku. Ale sekaná bude tak jednou za půl roku, to nepatří k oblíbeným. A polovinu asi odnesu taťkovi, který ji má rád.
Jo, na klobáskách jsem teď v posledním tehu taky ujížděla
a dala bych si i teď, kdybysme nějakou měli
jinak sekanou mám už zase ráda, ale neumím si ji představit s tou slaninou
Ta je jenom nahoře a krásně křupavá.
To věřím
zní to lákavě.
Ta slanina nahore me na tom zaujala nejvic
do dnes vzpominam jak jsem si na jedny dovoleny uzivala na snidane michany vejce a k tomu do krupava vypecenou slaninku
nikdy se mi ji nepovedlo takhle doma udelat
asi zas budem muset jet pres pul sveta, abychom se nazrali vykrupane slaniny 
envie1 Tak to zkus udělat sekanou, nahoru položit plátky slaniny a péct na 180 stupňů asi 50 minut a budeš ji mít.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.