Domácí pizza

Ingredience:

Na 2 porce:
hladká mouka 240 g
voda 120 ml
sůl cca půl lžičky
droždí 33g
olivový olej cca 1,5 lžičky


Tak to je naše sobotní dieta :-D
Tvar sice nic moc, ale 1) nemám zatím ten kulatý plech na pizzu a za 2) prostě to je vytvarované tak, abych se na klasický plech vešly ty pizzy co největší :-D
Strašně jednoduchý recept a super, že si na pizzu dáme přesně to, co máme rádi :-)
Nechci se chválit, ale je to mňamka :-D :-)

Porce: 2 | Doba pečení: 10-15 minut, podle trouby | Teplota: 250 °C

Postup:

Smíchám mouku, sůl a rozdrobené droždí, přiliji vodu, pak až olivový olej. Utvořím hladké těsto a rozdělím na dvě koule (já dávám sobě menší, příteli větší), dám na talířek, potřu oliv. olejem a pod potravinářskou fólii na chvíli do ledničky. Před tvořením koule vytáhnu dříve, ať nejsou moc studené.
No a pak udělat tu pizzu - koukněte na tohle video:

Prvních 50 sec bohatě stačí :-) Na poprvé je to sranda, ale pak zjistíte, že je to jednoduché :-)
No, na rajčatový základ používám pasírovaná rajčata (v krabičce z Kauflandu) - do toho oregáno, bazalku, tyminán (podle chuti), sůl, cukr a buď tohle povaříme - ale já to už dělám jen tak, že to zamíchám v misce a studené dávám na pizzu - není čas :-D
No, pak na rajčatový základ nastrouhaný sýr a pak už vše, co kdo má rád :-)
Okraje potřít olivovým olejem a peču tak max 15 minut, spíš míň, záleží na troubě, na 250° :-)

15.10.2016 16:50:34
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:28

    Ježiš to bych si dala :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:39

    bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:41

    Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho :D Tos neviděla :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:44

    jo takhle :-D no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:47

    No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky :D Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:48

    no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško :(

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:53

    Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě :) v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila :) i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád:)

  • Bývalá uživatelka #92984 13.3.2017 14:15

    To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala :-D

  • samsonoh 13.3.2017 14:27

    jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší :-D a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho :-D

  • Bývalá uživatelka #104110 13.3.2017 18:21

    Tyjo,honi me mlsna:-D Ale nesmim:-)

  • samsonoh 13.3.2017 19:24

    Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.