Domácí pšenično - žitný chlebík

Ingredience:

Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)


3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody

Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C

Postup:

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.

Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu :D

10.01.2017 19:16:10
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #43390 18.11.2013 17:29

    Krásný pocit, že? :) Moc gratuluji k prvním šťouchanečkům :)

  • Elis18 18.11.2013 17:33

    Jj, moc hezký. Ale zatím je to jen takový slaboučký, když třeba ležím a najednou malinký šťouchnutí ;-)

  • Borlova 18.11.2013 20:11

    Paráda, teď už to bude pěkně sílit;-), já už to občas cítím i bolestivě a pěkně to jde vidět, jak mi skáče bříško:-D. Ale já už cítím pohyby déle a dřív než při prvním mimi;-) Užívej si to, je to nádherný pocit a počkej až to bude výraznější;-)

  • Elis18 19.11.2013 8:12

    Tak to mě zatím bříško neskáče :) Občas to bylo už i tak o týden dřív, ale nepoznala sem, jestli to jsou pohyby nebo co to je :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.