Domácí pšenično - žitný chlebík

Ingredience:

Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)


3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody

Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C

Postup:

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.

Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu :D

10.01.2017 19:16:10
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 4.5.2012 12:40

    je tak to je super, že školka bude takhle blízko :)

  • Bývalá uživatelka #21241 4.5.2012 13:04

    A to už takhle brzy zařizuješ školku?:-o

  • Maki89 4.5.2012 13:07

    Jo,protože u nás jsou jinak školky plné

  • Borlova 4.5.2012 14:29

    Taky mě to šokuje, to si zjistím jak to je, abych něco nepropásla:-( Fajn, že bude mít Rýšánek kam chodit do školky:-):-)

  • Bývalá uživatelka #26239 4.5.2012 17:46

    Mě říkala kolegyně, at si taky seženu školku takhle brzo, jinak nemám moc šanci :( Tak je fajn, že už jste našli, doufám, že nám se to taky povede.

  • Bývalá uživatelka #31449 4.5.2012 21:43

    Teda. Tak já jsem teďka mluvila s kamarádkou, která je ředitelka v MŠ a říkala mi, že jsou plné letos a příští rok, protože jsou silné ročníky a musí vzít předškoláky, tak 3 leté děti vůbec neberou, ale že je to letos prvně. Že prý za tři roky už zase tolik dětí nebude, tak to nemáme teď vůbec řešit. To mě tedy dost překvapuje toto, protože sama učím v předškolním ročníku a dost se v několika MŠ pohybuji... No, ale asi je to dané i městem, kde se bydylí????

  • Maki89 6.5.2012 21:23

    Děkuji:-) a záleží na městě,kde se bydlí

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.