Domácí pšenično - žitný chlebík

Ingredience:

Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)


3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody

Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C

Postup:

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.

Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu :D

10.01.2017 19:16:10
Emoce:
Komentáře:
  • Martasek89 17.8.2012 7:32

    Tak to si teda užije, tolik včeliček :( :)

  • Bývalá uživatelka #18914 17.8.2012 8:43

    je to krásnej klučík :-) tak at ho to moc nebolí ani příště ;-)

  • Bývalá uživatelka #2173 17.8.2012 8:58

    Je to šikulka:-)

  • Maki89 17.8.2012 14:46

    Děkujem:-) a Rotarix je do pusinky,tak to mu bude jistě chutnat;-)

  • Martasek89 17.8.2012 16:11

    Tak to já zase nemusím malé dávat všechno, takže ji té bašty ušetřím :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.