Domácí pšenično - žitný chlebík

Ingredience:

Tak se mi zase jednou nechtělo do obchodu pro pečivo :-D :-)


3 hrnky pšeničné chlebové mouky
1 hrnek žitné chlebové mouky
1 sáček sušeného droždí
1,5 - 2 lžičky soli
semínka: slunečnicové, dýňové, sezamové - jakékoliv, podle chuti :)
2 hrnky teplé vody

Porce: 10 | Doba přípravy: 1 hod | Doba pečení: 30 - 45 min | Teplota: 200 °C

Postup:

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme kynout 30 min, poté zapneme troubu na 200°C a na 15 - 20 minut vložíme spodní pekáček na nahřátí. (Těsto stále kyne.) Do nahřátého pekáčku vyklopíme těsto, přikryjeme vrchním pekáčkem. Pečeme 30 min, potom odklopíme vrchní díl a dál pečeme ještě 15 - 20 minut. Po upečení vyklopíme, necháme vychladit.

Dodám: já nepeču zdaleka tolik minut, a ke konci vrchní díl nesundávám - mám asi extra pečící troubu :D

10.01.2017 19:16:10
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #56442 2.7.2013 10:23

    Gratuluji :-) a k dr. jdeš kdy?

  • kikca25 2.7.2013 10:38

    děkuju , až 15.7 takže ještě za dost dlouho byla jsem na IVF a embrya mám od soboty
    :-)

  • Bývalá uživatelka #56442 2.7.2013 10:52

    Od téhle? Tak to je potom vidět celkem rychle, pokud už je pak něco vidět :-) Nerozumím tomu :-) Tak ať Ti ty dny rychle utíkají :-)

  • kikca25 2.7.2013 11:22

    ano od této soboty tak dneska 3 den co je mam v sobě ,doufám a věřím že se mají k světu a jen rostou :-) děkuju až aby bylo 15 :-D

  • Bývalá uživatelka #56442 2.7.2013 11:50

    Tak to gratuluji a držím pěstičky :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.