Šátečky s listového těsta s budinkem a broskví

Ingredience:

listové těsto 500g, 1baliček vanilkového pudinku,300ml mléka,50gcukr krupice, vejce na potření,2 žkoutky ,broskve300g, mouka hladká na podsypání

Porce: 4 | Doba přípravy: 30 | Doba pečení: 25 | Teplota: 180 °C

Postup:

pracovní desku si posypeme hladkou moukou těsto rozválíme na cca 3 mm silný plat ,který rozkrájíme na čtverce, pak si uvaříme klasický pudink hustý a za stálého míchání ho necháme úplně vychladnout ,pak postupně do pudinku zašleháme žloutky a daváme lžící na nachystané čtverce a na pudink pak plátek broskve, růžky těsta potřeme rozšlehaným vejcem a stočíme dovnitř, abychom vytvořili šátečky pak přendáme na plach, který jsme si vyložili pečícím papírem ještě z horní části šátečky potřeme vejcem a dáme do předehřáté trouby péct

06.08.2013 21:15:19
Emoce:
Komentáře:
  • full.avl 4.5.2012 12:40

    je tak to je super, že školka bude takhle blízko :)

  • Bývalá uživatelka #21241 4.5.2012 13:04

    A to už takhle brzy zařizuješ školku?:-o

  • Maki89 4.5.2012 13:07

    Jo,protože u nás jsou jinak školky plné

  • Borlova 4.5.2012 14:29

    Taky mě to šokuje, to si zjistím jak to je, abych něco nepropásla:-( Fajn, že bude mít Rýšánek kam chodit do školky:-):-)

  • Bývalá uživatelka #26239 4.5.2012 17:46

    Mě říkala kolegyně, at si taky seženu školku takhle brzo, jinak nemám moc šanci :( Tak je fajn, že už jste našli, doufám, že nám se to taky povede.

  • Bývalá uživatelka #31449 4.5.2012 21:43

    Teda. Tak já jsem teďka mluvila s kamarádkou, která je ředitelka v MŠ a říkala mi, že jsou plné letos a příští rok, protože jsou silné ročníky a musí vzít předškoláky, tak 3 leté děti vůbec neberou, ale že je to letos prvně. Že prý za tři roky už zase tolik dětí nebude, tak to nemáme teď vůbec řešit. To mě tedy dost překvapuje toto, protože sama učím v předškolním ročníku a dost se v několika MŠ pohybuji... No, ale asi je to dané i městem, kde se bydylí????

  • Maki89 6.5.2012 21:23

    Děkuji:-) a záleží na městě,kde se bydlí

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.