Čekám miminko

Mé těhotenství začalo 22.4.2014

Tak tedy od začátku...Naší malé se bližily pomalu 2. narozeniny a mě stále více chybí to malé mimi i těhotenství. Často mě i ve snech pronásleduje těhotenství a porod. Ne, přece by to byla pakárna se vzteklounem a malým mimčem. Šárka půjde asi letos do školky a zkusim hledat nějakej přivýdělek. Pát let ještě počkáme... Konec března -ms mi mešká jeden den, jsem z toho vyjevená. S přítelem jsme jak na trní, ale test negativní a ten den červená dorazila(28.3.). Oddechli jsme si, ale...zároveň se ve mě něco zlomilo a i přítele to trošku mrzelo. Nějakou dobu jsme to diskutovali a nakonec, že teda zkusíme malý pořídit sourozence-nejlíp brášku :) BT jsem měřila uz cca půl roku, koupila jsem listovku, vitamíny a minerály, omega3 v dmku o doste levněji a v období očekávané ovu jsme na to hlupsli bez ochrany. Byla jsem si jistá, ze podle bolestí přece uz ovu poznám za tu dodbu. A ono prd, podle teplot ovu eště neproběhla, jako na potvoru se mi prodloužil cyklus. Příšla asi o týden později 22.4. Pár dní poté mi bylo hrozně, šíleně unavená, divně od žaludku. Řikám si, že to muselo klapnout jinak to neni možné abych byla takhle přejetá. Ale jsem skeptik a nespoléhala, že to vyjde na poprvé. 10 DPO jsem nevydržela a udělala test - sotva viditelný duch. Že by? Ale počkám, přeto může ms dorazit a budu zklamaná. Další test 14DPO. U prvního těhu jsem měla ten den už docela pěknou čárku, a teď zase pididuch. Už ho ale viděl i přítel...Další 17 DPO zas o něco silnější duch. Byla jsem jak na trní, jestli je vše ok, teplota se stále držela nahoře, žádná ms... Poslední test dnes 22 DPO na mě vykoukly konečně krásný // :) Příští týden se objednám k dr.

test
22.05.2014 10:38:16
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:28

    Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou. :-) Děkuju za receptík.

  • JanaRad 10.1.2013 17:36

    Krásný chlebíček, hned bych si dala ;-)

  • Martasek89 10.1.2013 17:44

    Není zač, já pekárnu neuznávám :)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:45

    No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju. :D

  • Martasek89 10.1.2013 17:46

    Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala :D

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:53

    :) Víš co mě ještě na chlebu z pekárny štve? Že nemá tu dobrounkou křupavou kůrčičku, jako chleba z trouby. :-)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:54

    Je to prostě taková vybledlá kostka :D

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 18:57

    Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím :-)
    a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
    Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??

    holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil :'-( a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil :(

  • Martasek89 10.1.2013 19:00

    Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí :) Během 10 minut hotovo.

  • Martasek89 10.1.2013 19:01

    Mouka klasická hladká.

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 19:35

    Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.

  • Martasek89 10.1.2013 19:41

    Mívám i přímo chlebovou :) A taky jsem míchala chvíli :)

  • Martasek89 10.1.2013 19:44

    http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg

  • Bývalá uživatelka #34991 11.1.2013 5:45

    Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html

  • Bývalá uživatelka #18914 11.1.2013 7:09

    Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.