at uz je ten březen zamnou.....

Holky se z toho picnu.Tak v pondeli 19tyho jsem sla konecne do prace jeste pred tim k zubarce (opet) aby mi zkusila zavrit ten zub co mi hormony zbláznily,takze rano po osmy ho zavrel a ja za dve hodiny mela tlak v nem,bolest,hruza,takze jsem si zub opet musela otevrit,v utery jsem vstala ze jsem se nejak blbe vyspala,prelezela a boleli mi zada,tak jsem rano volala zubarce ze se stalo teda co se stalo s cim jsme vsichni pocitali taknejak,domluvili jsme se ze prijdu jeste v pátek na procisteni nez budu mit ted tyden ranni,kdy tam rano nemuzu,sla na odpolku,prisla z ni,manzel me doma masiroval asi 1,5 hod. aby mi zadicka povolili,ve stredu jsem vstala a citila jsem se teda lip,ze zada taaak neboleli,ale furt jsem se citila nejak divne,oslabene....no a ve čt už to bylo jasny,prisla jsem do prace a za hodinu uz jsem tam umirala,bolest v krku,pichani v celym tele,slabost,bolest hlavy takovej tlak,zimnice,takze jsem to do konce sichty nejak prezila sla domu,doma teplota 38,8 takze neco jako angina jsem si rikala,zalezla,navlikla se,potila a potila,cucala bombony na krk,vyplachovala krk,kloktala,v sobotu uz bez teplot,samozrejme se navsteva zubarky nekonala v patek to jsem byla rada,ze jsem byla rada,takze zub mam stale otevreny,dneska uz je mi docela dobre,takze zitra jdu do prace a uvidi se,bud je to zamnou,nebo jdu od dubna marodit,nechce se mi na neschopenku posledni tyden v breznu :-/ zubarce musim zitra zavolat,nevim kdy tam pujdu,vcera se mi taknejak ozyval ten otevreny zub,ale vyplachla si ho peroxidem ty kanalky a byl klid,ja se z toho zblazim - BŽEZEN: samovolny potrat,u zubare jako doma,angina si na me asi smlsla nebo co to bylo,mam toho až do prdele....me uz tak skopnout do jamy a zahrabat.Manzel kolem me jen lita,uklizi,vari,stara se o me,o psa ja jsem ve 23ti jako lazar a manzel v 41ti je jak fííík,bych se z toho posrala....
25.03.2012 18:40:01
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:28

    Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou. :-) Děkuju za receptík.

  • JanaRad 10.1.2013 17:36

    Krásný chlebíček, hned bych si dala ;-)

  • Martasek89 10.1.2013 17:44

    Není zač, já pekárnu neuznávám :)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:45

    No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju. :D

  • Martasek89 10.1.2013 17:46

    Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala :D

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:53

    :) Víš co mě ještě na chlebu z pekárny štve? Že nemá tu dobrounkou křupavou kůrčičku, jako chleba z trouby. :-)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:54

    Je to prostě taková vybledlá kostka :D

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 18:57

    Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím :-)
    a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
    Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??

    holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil :'-( a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil :(

  • Martasek89 10.1.2013 19:00

    Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí :) Během 10 minut hotovo.

  • Martasek89 10.1.2013 19:01

    Mouka klasická hladká.

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 19:35

    Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.

  • Martasek89 10.1.2013 19:41

    Mívám i přímo chlebovou :) A taky jsem míchala chvíli :)

  • Martasek89 10.1.2013 19:44

    http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg

  • Bývalá uživatelka #34991 11.1.2013 5:45

    Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html

  • Bývalá uživatelka #18914 11.1.2013 7:09

    Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.