Lasagne
Ingredience:
600 g mletého masa (mix)
1 balení lasagní
Rajčatový protlak 400-500 g nebo kousky rajčat v nálevu
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev (nemusí být)
Parmazán (nebo jakýkoli jiný sýr, který vám chutná)
Červené víno (na podlití)
Koření dle chuti
Porce: 8 | Doba přípravy: 60-75 minut | Doba vaření: 45 minut | Doba pečení: 25-50 minut | Teplota: 200 °C
Postup:
Úplně poprvé jsem dnes dělala lasagně Nejsou jako z restaurace (málo omáčky a jsou sušší), ale teda ty jsou! Hned jsem snědla dvě porce i přesto že vím, že mi bude pěkně blbě
Holt ty těhu chutě se nezapřou. Miminko ví, co chce
Osmažit cibulku a jemně nastrouhanou mrkev. Přidat maso a dusit, dokud nepustí všechnu šťávu. Kdo chce, může podlít červeným vínem (a počkat až se všechno vyvaří). Přidat protlak (já jsem měla na 600 g masa jen 380 g a je toho málo, takže přidat). Nahradila jsem to aspoň trochu dvěma čerstvými rajčaty a nechala rozvařit doměkka. Potom přidat rajčatový protlak a ochutit (sůl, pepř, bazalka atd.). Kdo chce silnější chuť, může přidat hovězí vývar z kostky nebo skutečný vývar. Směs nechat povařit/podusit a odstavit. Připravit bešamel (rozpustit máslo, přidat mouku, dolévat mlékem dokud nebude mít konzistenci asi jako těsto na amolety). Na dno pečíčí mísy nalít trochu bešamelu, poté naskládat vrstvu lasagní (dopředu nevařit), poté masovou směs. Takhle střídat dále. Kdo má málo omáčky (můj případ) prokládá i bešamelem. Někdo podle chuti prokládá i sýrem (určitě výborné). Vše naskládat a na horní vrstvu musí zůstat pouze bešamel. Posypat tlustou vrstvou sýra a zapéct v předehřáté troubě na 200°C. Někdo zapéká 25 minut, já jsem to pekla 50 minut (bála jsem se, aby se lasagne udělaly). Porce záleží na tom, jak moc jste žraví Řekla bych, že jich z takové množství surovin bude tak 8-10.
vypadá to hodně dobře. jen mě zaujala ta jedna fazolka-to tam je "kdo ji najde"??
Jojo, taky jsem přemýšlela, co s ní
Ale kde je ta fazolka?
Jj, vloží se dovnitř pro štěstí, ale musí být opravdu větší, aby se neupekla doměkka, pak by jí nikdo nenašel
Doba přípravy byla delší, protože jsem dělala dva najednou. Kvůli absenci cukru někomu nemusí chutnat, ale pro nás je to vždy příjemná změna po Vánocích...
tak ona mrkev je docela sladká a pokud se tam nedají kyselý jabka ale nějaký hodně sladký, tak to je určitě taky moc dobrý
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.