Lasagne

Ingredience:

600 g mletého masa (mix)
1 balení lasagní
Rajčatový protlak 400-500 g nebo kousky rajčat v nálevu
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev (nemusí být)
Parmazán (nebo jakýkoli jiný sýr, který vám chutná)
Červené víno (na podlití)
Koření dle chuti

Porce: 8 | Doba přípravy: 60-75 minut | Doba vaření: 45 minut | Doba pečení: 25-50 minut | Teplota: 200 °C

Postup:

Úplně poprvé jsem dnes dělala lasagně :-) Nejsou jako z restaurace (málo omáčky a jsou sušší), ale teda ty jsou! Hned jsem snědla dvě porce i přesto že vím, že mi bude pěkně blbě :-D Holt ty těhu chutě se nezapřou. Miminko ví, co chce :-D

Osmažit cibulku a jemně nastrouhanou mrkev. Přidat maso a dusit, dokud nepustí všechnu šťávu. Kdo chce, může podlít červeným vínem (a počkat až se všechno vyvaří). Přidat protlak (já jsem měla na 600 g masa jen 380 g a je toho málo, takže přidat). Nahradila jsem to aspoň trochu dvěma čerstvými rajčaty a nechala rozvařit doměkka. Potom přidat rajčatový protlak a ochutit (sůl, pepř, bazalka atd.). Kdo chce silnější chuť, může přidat hovězí vývar z kostky nebo skutečný vývar. Směs nechat povařit/podusit a odstavit. Připravit bešamel (rozpustit máslo, přidat mouku, dolévat mlékem dokud nebude mít konzistenci asi jako těsto na amolety). Na dno pečíčí mísy nalít trochu bešamelu, poté naskládat vrstvu lasagní (dopředu nevařit), poté masovou směs. Takhle střídat dále. Kdo má málo omáčky (můj případ) prokládá i bešamelem. Někdo podle chuti prokládá i sýrem (určitě výborné). Vše naskládat a na horní vrstvu musí zůstat pouze bešamel. Posypat tlustou vrstvou sýra a zapéct v předehřáté troubě na 200°C. Někdo zapéká 25 minut, já jsem to pekla 50 minut (bála jsem se, aby se lasagne udělaly). Porce záleží na tom, jak moc jste žraví :-) Řekla bych, že jich z takové množství surovin bude tak 8-10.

08.03.2017 18:50:47
Emoce:
Komentáře:
  • samsonoh 4.11.2017 0:12

    Mňaaaam!

  • buccaneerka2 4.11.2017 0:52

    A zítra ráno se chystám na moravské dvojctihodné koláče. :-)

  • Bývalá uživatelka #175376 4.11.2017 9:00

    Ooo mňaam :D :D Tohle si musím udělat :D Minule mi mamka udělala slaný koláč z listovyho,dýní,vajíčkem,cibulkou a to bylo luxusní

  • samsonoh 4.11.2017 10:11

    Ty jo, to jsem ještě neslyšela - dvojctihodný koláč.
    Já se teď chystám na lívanečky, dostala jsem na ně chuť :-)

  • buccaneerka2 4.11.2017 10:14

    samsonoh No, pokud se povedou, tak ti to dneska zdokumentuju. Jsou z kynutého těsta, nejprve se zadělají jako buchty s tvarohem a potom se na ně shora přitlačí sklenička a do toho důlku se dá druhá náplň (povidla, mák nebo ořechy). Proto dvojctihodné. Za chvíli běžím k mamce pro mák a jdu na to. :)

  • samsonoh 4.11.2017 10:41

    Joooo, tak to znám! Ty jsou boží!!! :-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.