Nepečený zákusek "brambora" nebo-li české rumové koule :-)

Ingredience:

1 plechovka kondenzovaného mléka
100-125 g másla
2 balení červených bebe sušenek
Kakao

Porce: 10 | Doba přípravy: 10+10

Postup:

Během svého pobytu v Rusku jsem se setkala se spoustou mňamek, které jsem si skutečně oblíbila. Jednou z nich jsou populární nepečené zákusky pod názvem "brambora". U nás by to zřejmě byly rumové koule, až na to, že v nich není rum :-)

Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Sušenky nadrtíte na jemný prášek (čím jemnější, tím lepší) a přidáte všechny ostatní ingredience - kondenzované mléko, rozpuštěné máslo (ne úplně horké) a kakao (podle chuti). Vše smíchat, poté v rukou propracovat (těsto bude tužší). Příště bych přidala asi trochu mléka, protože sušenky si na druhý den z těsta vytáhnou veškerou vlhkost, tak aby se to třeba pak nerozpadlo). Dát do ledničce odležet tak na 30 minut a poté v rukou děláte tvar dle své představy - mohou to být válečky, kuličky, oválky nebo blíže neurčený tvar podobný bramborám :-)))
Pokud máte rádi kakao, můžete poté vytvořené zákusky poprášit nebo vyválet v kakau.

Počet ks záleží na tom, jak velké zákusky budete dělat :-)

V Rusku poté tento zákusek ještě zdobí lehoučkým krémem nebo oříšky, jenž mají symbolizovat rostoucí klíčky :-)

download Pirozhnoe-kartoshka-retsept-s-foto-300x300
13.03.2017 12:36:40
Komentáře:
  • yamd 11.5.2012 0:30

    Zrovna dneska jsme se na to divali. Vyborne jsem se pobavila. :D

  • Bývalá uživatelka #35807 11.5.2012 7:09

    Jojo,super filmík :-)

  • Bývalá uživatelka #33108 11.5.2012 7:36

    hodně mě ten film překvapil, podle tematu jsem myslela že to bude strašná blbost, ale viděla jsem ho před 4mi dny, kdy jsem neměla na co jiného koukat a moc jsem se bavila:)

  • full.avl 11.5.2012 11:46

    ani já nečekala že to bude dobrý,když mi kámoška říkala, dělej pojď do kina, tak jsem šla z takových hnuseným výrazem :-D že mám moc práce. Ale nakonec se mi film líbil. :-D i když teda ta cena za to kino se mi už moc nelíbila :-D:-D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.