Nepečený zákusek "brambora" nebo-li české rumové koule :-)

Ingredience:

1 plechovka kondenzovaného mléka
100-125 g másla
2 balení červených bebe sušenek
Kakao

Porce: 10 | Doba přípravy: 10+10

Postup:

Během svého pobytu v Rusku jsem se setkala se spoustou mňamek, které jsem si skutečně oblíbila. Jednou z nich jsou populární nepečené zákusky pod názvem "brambora". U nás by to zřejmě byly rumové koule, až na to, že v nich není rum :-)

Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Sušenky nadrtíte na jemný prášek (čím jemnější, tím lepší) a přidáte všechny ostatní ingredience - kondenzované mléko, rozpuštěné máslo (ne úplně horké) a kakao (podle chuti). Vše smíchat, poté v rukou propracovat (těsto bude tužší). Příště bych přidala asi trochu mléka, protože sušenky si na druhý den z těsta vytáhnou veškerou vlhkost, tak aby se to třeba pak nerozpadlo). Dát do ledničce odležet tak na 30 minut a poté v rukou děláte tvar dle své představy - mohou to být válečky, kuličky, oválky nebo blíže neurčený tvar podobný bramborám :-)))
Pokud máte rádi kakao, můžete poté vytvořené zákusky poprášit nebo vyválet v kakau.

Počet ks záleží na tom, jak velké zákusky budete dělat :-)

V Rusku poté tento zákusek ještě zdobí lehoučkým krémem nebo oříšky, jenž mají symbolizovat rostoucí klíčky :-)

download Pirozhnoe-kartoshka-retsept-s-foto-300x300
13.03.2017 12:36:40
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:28

    Ježiš to bych si dala :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:39

    bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:41

    Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho :D Tos neviděla :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:44

    jo takhle :-D no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:47

    No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky :D Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:48

    no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško :(

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:53

    Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě :) v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila :) i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád:)

  • Bývalá uživatelka #92984 13.3.2017 14:15

    To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala :-D

  • samsonoh 13.3.2017 14:27

    jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší :-D a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho :-D

  • Bývalá uživatelka #104110 13.3.2017 18:21

    Tyjo,honi me mlsna:-D Ale nesmim:-)

  • samsonoh 13.3.2017 19:24

    Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.