Nepečený zákusek "brambora" nebo-li české rumové koule :-)

Ingredience:

1 plechovka kondenzovaného mléka
100-125 g másla
2 balení červených bebe sušenek
Kakao

Porce: 10 | Doba přípravy: 10+10

Postup:

Během svého pobytu v Rusku jsem se setkala se spoustou mňamek, které jsem si skutečně oblíbila. Jednou z nich jsou populární nepečené zákusky pod názvem "brambora". U nás by to zřejmě byly rumové koule, až na to, že v nich není rum :-)

Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Sušenky nadrtíte na jemný prášek (čím jemnější, tím lepší) a přidáte všechny ostatní ingredience - kondenzované mléko, rozpuštěné máslo (ne úplně horké) a kakao (podle chuti). Vše smíchat, poté v rukou propracovat (těsto bude tužší). Příště bych přidala asi trochu mléka, protože sušenky si na druhý den z těsta vytáhnou veškerou vlhkost, tak aby se to třeba pak nerozpadlo). Dát do ledničce odležet tak na 30 minut a poté v rukou děláte tvar dle své představy - mohou to být válečky, kuličky, oválky nebo blíže neurčený tvar podobný bramborám :-)))
Pokud máte rádi kakao, můžete poté vytvořené zákusky poprášit nebo vyválet v kakau.

Počet ks záleží na tom, jak velké zákusky budete dělat :-)

V Rusku poté tento zákusek ještě zdobí lehoučkým krémem nebo oříšky, jenž mají symbolizovat rostoucí klíčky :-)

download Pirozhnoe-kartoshka-retsept-s-foto-300x300
13.03.2017 12:36:40
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #34991 19.11.2012 9:42

    Znamenám si do seznamu, až nebudu vědět, na co koukat. Vypadá to dobře :-)

  • full.avl 19.11.2012 9:49

    Adam se v téhle roli předvedl. Vždy hrál idiota, ale tahle role je na metal. :) Musím říct když jsem to viděla poprvé před dvěma lety, tak jsem si ze začátku říkala, jéé to bude nuda, když je to drama to na něj nebude sedět, ale opak byl pravdou, tady se mi líbí jaký výkon předvedl.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.