Skořicoví šneci aneb cinnamon rolls
Ingredience:
Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč
Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)
Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C
Postup:
Ohřát mléko, rozpustit v něm máslo, přidat a rozmíchat cukr a přidat droždí. Nechat naskočit. Potom přidat mouku a vše smíchat. Nechat dobře vykynout. Potom rozdělit na dvě části (bylo ho nečekaně hodně) a do těsta zapracovat prášek do pečiva a ještě trochu mouky. Vyválet obdélníkový tvar. Bohatě pomazat máslem, nasypat skořici, kdo chce tak skořicový cukr, obyč. cukr atd. Poté zatočit, nakrájet, naskládat na vymazaný plech/formu a nechat ještě trochu nakynout. Péct 25-30 minut na 180°C.
P.S.: Měla jsem čerstvé droždí. Těsto musí být spíš měkčí a vláčnější než husté a pevné. Podle receptu byl 1 hrníček mléka, ale nestačilo mi to, těsto bylo husté, proto jsem ještě dolévala, takže dávka je navýšena. Použila jsem půl na půl hladkou a polohrubou mouku, ale může být klidně i jen hladká. Mazat bohatě máslem se nebojte (opravdu se vyplatí, já jsem ho tam dala málo a šnečci jsou sušší a skořice padá). Pekla jsem pod alobalem, aby se těsto dobře propeklo. Porcí je víc než 10 V originálním receptu je ještě poleva - tu jsem nedělala. Celý recept najdete na: https://www.buzzfeed.com/scottloitsch/homemade-cinnamon-rolls-with-today-food
Klobásu nemusím,jinak bych si přesně tohle dala
Samozřejmě se dá nahradit něčím jiným nebo úplně vypustit.
Bez klobásy by mi to chlap nejedl.
Já příště nebudu dávat česnek na plátky, ale asi ho prolisuju - vadí mi, že je na skus tvrdší než brambory.
Kuuurňa, kde mám vzít tolik zbytků?
Jinak díky za tip
Teda mňam! U nás sýr v takovém velkém zbytkového množství teda nebývá
Klobásu nejím,zbytek bych sežrala na posezení
mnam 
samsonoh No, já jsem měla koupenou nivu na oslavu narozenin minulý týden, ale nakonec jsem použila jenom pár minikostiček na jednohubky nahoru a nějak jsem neměla chuť ji dál konzumovat. Toto byl jediný způsob, který mi nedělal zle na žaludek. Eidam jsem taky měla už staršího data, ale na zapečení ještě dobré. Takže vážně ze zbytků
buccaneerka2
a pozor na plísnové sýry ,v těhu se nesmí i když to někdo neřeší..já snědla romadur a už nikdy!
Luciano2017 No, pochybuju, že by plísňový sýr vadil, když prošel půl hodiny pečením na 220 stupňů. Ale díky za připomenutí, zapomněla jsem na to.
buccaneerka2
U toho pečení to asi vážně vadit nebude. Ale třeba čistě nivy nebo hermelín (nebo jakýkoliv jiný plísňový sýr) v syrovém stavu by se opravdu neměl. Obzvláště v tom prvním trimestru. Já nivu miluju a v těhu jsem se holt omezila...
Já na nivě nějak nelpím, mám ji jednou za uherský rok, takže mi to vůbec nedošlo. Samozřejmě jsem četla, že se to moc nemá jíst, ale nebylo to schválně tentokrát, prostě jsem zapomněla. Jinak je to neuvěřitelné, ale já za asi dva týdny už končím první trimestr.
To asi nebude.Já hermelín miluji, tak jako houby a ty se taky nesmí.Jinak já si dala ve 30 nebo 35tt(nevím už přesně)romadur,manžel říkal že jeden mi nic neudělá..haha do 8hodin jsem začala zvracet,měla silný prujem až mi to vyvolalo kontrakce a zkončila jsem v nemocnici...hruza..romadur už jsem do pusy nedala a už nikdy nedám.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.