Skořicoví šneci aneb cinnamon rolls

Ingredience:

Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč

Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)

Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Ohřát mléko, rozpustit v něm máslo, přidat a rozmíchat cukr a přidat droždí. Nechat naskočit. Potom přidat mouku a vše smíchat. Nechat dobře vykynout. Potom rozdělit na dvě části (bylo ho nečekaně hodně) a do těsta zapracovat prášek do pečiva a ještě trochu mouky. Vyválet obdélníkový tvar. Bohatě pomazat máslem, nasypat skořici, kdo chce tak skořicový cukr, obyč. cukr atd. Poté zatočit, nakrájet, naskládat na vymazaný plech/formu a nechat ještě trochu nakynout. Péct 25-30 minut na 180°C.

P.S.: Měla jsem čerstvé droždí. Těsto musí být spíš měkčí a vláčnější než husté a pevné. Podle receptu byl 1 hrníček mléka, ale nestačilo mi to, těsto bylo husté, proto jsem ještě dolévala, takže dávka je navýšena. Použila jsem půl na půl hladkou a polohrubou mouku, ale může být klidně i jen hladká. Mazat bohatě máslem se nebojte (opravdu se vyplatí, já jsem ho tam dala málo a šnečci jsou sušší a skořice padá). Pekla jsem pod alobalem, aby se těsto dobře propeklo. Porcí je víc než 10 :-D V originálním receptu je ještě poleva - tu jsem nedělala. Celý recept najdete na: https://www.buzzfeed.com/scottloitsch/homemade-cinnamon-rolls-with-today-food

18600962_1969014306666571_545206341_n 18600884_1969014313333237_1933888616_n 18601206_1969014279999907_1715491897_n 18601376_1969014319999903_335498190_n 18601332_1969014299999905_436029316_n 18601392_1969014343333234_394651748_n
21.05.2017 10:49:41
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:28

    Supr, ten bych klíďo vyzkoušela! My máme doma pekárnu, takže pečeme chleba tam, ale stejně bych si raději uhňácala ručně a s láskou. :-) Děkuju za receptík.

  • JanaRad 10.1.2013 17:36

    Krásný chlebíček, hned bych si dala ;-)

  • Martasek89 10.1.2013 17:44

    Není zač, já pekárnu neuznávám :)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:45

    No já taky ne, ten chleba mi z toho moc nechutná, je takovej hranatej. Ale naši v něm pečou, tak si nestěžuju. :D

  • Martasek89 10.1.2013 17:46

    Mě pečení hrozně baví, takže těsto hňácám sama, do pekárny bych to nedala :D

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:53

    :) Víš co mě ještě na chlebu z pekárny štve? Že nemá tu dobrounkou křupavou kůrčičku, jako chleba z trouby. :-)

  • Bývalá uživatelka #40965 10.1.2013 17:54

    Je to prostě taková vybledlá kostka :D

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 18:57

    Fucik : no ale můžeš v pekárně těsto nechat namíchat, vykynout - většina pekáren je dělaná právě na chleba s tím, že to tam kyne na několikrát tak, jak by chléb měl. a až je to nakynuté, tak dát do ošatky a nebo na plech a upéct v troubě. já zase nerada míchám těsto třeba půl hodiny, aby bylo dobře promíchané. pekárnu využívám nejen na pečení chleba, ale děláváme v ní i rýžovou kaši, puding, vypouštím sádlo na škvarky, pekla kuřecí stehýnka akřidýlka, a jednou sem dělala i chilli con carne (fazole s masem a kukuřicí). míchávám v ní i těsto na nudle a o kynutých knedlíkách ani nemluvím :-)
    a k té kůrčičce - ono pokud potřeš ten vykynutý chléb vhodným "potěrem" tak může mít i křupavou kůrčičku a já teda chleba jako vybledlou kostku nemívám, záleží na nastavení stupně propečení.
    Martasek89 : to tam dáváš jakou mouku? normální pšeničnou??

    holky, nevíte některá, kde se dá sehnat kvásek? nemyslím sušený, ale vedený. z toho sušeného s emi chleba nezadařil :'-( a když sem ho zkoušela dělat doma, tak se mi nepodařil :(

  • Martasek89 10.1.2013 19:00

    Já těsto míchám vařečkou, pak rukama dodělám a dám kynout. To stačí :) Během 10 minut hotovo.

  • Martasek89 10.1.2013 19:01

    Mouka klasická hladká.

  • Bývalá uživatelka #18914 10.1.2013 19:35

    Martasek89 : aha, takže to vlasně není ani moc jako chleba, ale spíš veka nebo tousták. prostě bílej chleba. tak to pak je jasný, že stačí míchat 10minut. kdyby tam byla žitná mouka (jak má v chlebu být) , tak se to za těch 10 min moc nezpracuje.

  • Martasek89 10.1.2013 19:41

    Mívám i přímo chlebovou :) A taky jsem míchala chvíli :)

  • Martasek89 10.1.2013 19:44

    http://foto.dama.cz/img/359/359554.jpg

  • Bývalá uživatelka #34991 11.1.2013 5:45

    Whitehorse: Třeba ve svém okolí někoho najdeš - kvásková mapa: http://cuketka.cz/kvasek/kvasek.html

  • Bývalá uživatelka #18914 11.1.2013 7:09

    Marki87 : jéé, díky moc. na takovou mapku sem ještě nenarazila. pohledám a snad se chleba zadaří :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.