Skořicoví šneci aneb cinnamon rolls
Ingredience:
Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč
Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)
Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C
Postup:
Ohřát mléko, rozpustit v něm máslo, přidat a rozmíchat cukr a přidat droždí. Nechat naskočit. Potom přidat mouku a vše smíchat. Nechat dobře vykynout. Potom rozdělit na dvě části (bylo ho nečekaně hodně) a do těsta zapracovat prášek do pečiva a ještě trochu mouky. Vyválet obdélníkový tvar. Bohatě pomazat máslem, nasypat skořici, kdo chce tak skořicový cukr, obyč. cukr atd. Poté zatočit, nakrájet, naskládat na vymazaný plech/formu a nechat ještě trochu nakynout. Péct 25-30 minut na 180°C.
P.S.: Měla jsem čerstvé droždí. Těsto musí být spíš měkčí a vláčnější než husté a pevné. Podle receptu byl 1 hrníček mléka, ale nestačilo mi to, těsto bylo husté, proto jsem ještě dolévala, takže dávka je navýšena. Použila jsem půl na půl hladkou a polohrubou mouku, ale může být klidně i jen hladká. Mazat bohatě máslem se nebojte (opravdu se vyplatí, já jsem ho tam dala málo a šnečci jsou sušší a skořice padá). Pekla jsem pod alobalem, aby se těsto dobře propeklo. Porcí je víc než 10 V originálním receptu je ještě poleva - tu jsem nedělala. Celý recept najdete na: https://www.buzzfeed.com/scottloitsch/homemade-cinnamon-rolls-with-today-food
Ježiš to bych si dala
bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat
Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho
Tos neviděla 
jo takhle
no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla 
No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky
Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích
no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško
Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě
v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila
i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád
To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala
jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší
a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho 
Tyjo,honi me mlsna
Ale nesmim
Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.