Skořicoví šneci aneb cinnamon rolls

Ingredience:

Těsto:
2 hrníčky mléka
150 g másla
0,5 hrníčku másla
1 droždí
6 hrníčků mouky (půl na půl hl./polohr.)
1 prdopeč

Náplň:
měkké máslo
skořice
skořicový cukr (nebo hnědý cukr)

Porce: 10 | Doba přípravy: 50 minut | Doba pečení: 25-30 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Ohřát mléko, rozpustit v něm máslo, přidat a rozmíchat cukr a přidat droždí. Nechat naskočit. Potom přidat mouku a vše smíchat. Nechat dobře vykynout. Potom rozdělit na dvě části (bylo ho nečekaně hodně) a do těsta zapracovat prášek do pečiva a ještě trochu mouky. Vyválet obdélníkový tvar. Bohatě pomazat máslem, nasypat skořici, kdo chce tak skořicový cukr, obyč. cukr atd. Poté zatočit, nakrájet, naskládat na vymazaný plech/formu a nechat ještě trochu nakynout. Péct 25-30 minut na 180°C.

P.S.: Měla jsem čerstvé droždí. Těsto musí být spíš měkčí a vláčnější než husté a pevné. Podle receptu byl 1 hrníček mléka, ale nestačilo mi to, těsto bylo husté, proto jsem ještě dolévala, takže dávka je navýšena. Použila jsem půl na půl hladkou a polohrubou mouku, ale může být klidně i jen hladká. Mazat bohatě máslem se nebojte (opravdu se vyplatí, já jsem ho tam dala málo a šnečci jsou sušší a skořice padá). Pekla jsem pod alobalem, aby se těsto dobře propeklo. Porcí je víc než 10 :-D V originálním receptu je ještě poleva - tu jsem nedělala. Celý recept najdete na: https://www.buzzfeed.com/scottloitsch/homemade-cinnamon-rolls-with-today-food

18600962_1969014306666571_545206341_n 18600884_1969014313333237_1933888616_n 18601206_1969014279999907_1715491897_n 18601376_1969014319999903_335498190_n 18601332_1969014299999905_436029316_n 18601392_1969014343333234_394651748_n
21.05.2017 10:49:41
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:28

    Ježiš to bych si dala :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:39

    bez problémů - jak říkám, 10 minut na těsto, 30 minut odležet, 10 minut tvoříš a pak se můžeš hned naládovat :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:41

    Spíš nemůžu..zůstalo mi totiž babský břicho :D Tos neviděla :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:44

    jo takhle :-D no tak to raději ne, je to fakt kalorická bomba - vem si je tam celá plechovka kondenzovaného mléka a půlka kostky másla :-D

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:47

    No..i když my jsme dostali včera od babičky užasný kynutý knedlíky :D Ale to je aspon jídlo,tohle je jen mlsání a to je fakt hřích :D

  • samsonoh 13.3.2017 13:48

    no ale ty knedlíky, to taky není dobré. Jestli už ses rozkojila, tak hodně maminek říká, že s knedlíkama opatrně. Málo toho, že nadýmají tebe, tak ony jdou ještě i do mléka a pak to nadýmá i dítě. Mohla by ti pak plakat a mohlo by jí i bolet bříško :(

  • Bývalá uživatelka #175376 13.3.2017 13:53

    Já jsem zase slyšela že kynutý nevadí..včera jsem už jeden měla..ona prdíky má,ale dneska zatím v pohodě :) v porodnici jsme měli několikrát denně,vlastně kromě oběda,pořád čerstvý pečivo,a taky to přežila :) i když byla trochu neklidná pořád,ale to myslím z nervozity..a pak doma prděla,ale to nevím co jsem měla..Já jich taky nesním deset,jen tak dva tři,mám nějak staženej žaludek pořád:)

  • Bývalá uživatelka #92984 13.3.2017 14:15

    To budu muset zkusit, vypadá to úžasně! Akorát ten rum bych tam asi dala :-D

  • samsonoh 13.3.2017 14:27

    jestli chceš, aby to déle vydrželo, tak ano. Ale věř mi, že se po tom zapráší :-D a když to dáš do ledničky, tak ty dva tři dny tomu nic nebude. Ale stejně to nevydrží tak dlouho :-D

  • Bývalá uživatelka #104110 13.3.2017 18:21

    Tyjo,honi me mlsna:-D Ale nesmim:-)

  • samsonoh 13.3.2017 19:24

    Anulinek naprosto tě chápu. Já vůbec nejsem na sladké. Naopak jsem sýrový a masový typ. Ale co jsem těhotná, tak se můžu po sladkém utlouct. Skoro každý den potřebuju něco sladkého.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.