Koláče
Ingredience:
250ml mléka
15 kostek cukru
1 kostka drozdi
1 lžička soli
3 žloutky
2dcl oleje
Mouka hladká plus polohrubá (napůl) cca 500g, dle potřeby na vláčné těsto
Muze se přidat 1 lžička majonézy, nebo zbytek šlehačky...
Udelat kynuté těsto a nechat vykynout
Náplň:
2x250g tvarohu v kostce
Citronová kůra
Vanilkový cukr
Cukr dle chuti
Rozinky dle chuti
Smíchat dohromady těsně před plněním do kolacu
Posypka
olej/másla/margarín
Hladká mouka a Moučkový cukr stejně mnozstvi
Možno i trochu vanilkového cukru
Smíchat vše dohromady na sypkou hmotu
Porce: 4 | Doba pečení: 15-20 | Teplota: 170 °C
Postup:
Po vykynutí těsta posypeme val moukou, lžící udelame hromadky a trochu rozplacneme, naplníme tvarohem a zabalíme jako buchtu.
Na vymaštěný plech dáme koláč, rozplacneme,okraje potřeme tukem, povrch potřeme povidlim, posypeme posypkou.
Pečeme ve středně vyhřáté troube.
Ta vypada opravdu krasne. Rekla bych, ze je i "nedusiva", tak bych ji mohla zkusit upect.
Je právě z té kyšky krásně mokrá, vůbec nedusí. Vždycky jsem bojovala s tím, že nahoře se mi už pálila a uvnitř nebyla upečená, potom nešla vyklopit a různé jiné problémy. Tahle mi vyšla už potřetí úplně krásně a miluju, že ji dám na hodinu na trouby a fakt se o nic nestarám, nekontroluju, prostě se vždycky povede na těch 170 stupňů. Fakt doporučuju. A začala jsem vysypávat formu hrubou moukou, což se mi taky osvědčilo víc než polohrubá.
No vypadá vážně krásně, už se můžeš vdávat
Hurá, konečně něco neketo!!!! Díky
Je krásná a bude-li mít někdy nějaké pekařské ambice, vyzkouším
PS: když to všechno smíchám a kydnu do formy, to hnědý se mi udělá jak?
samsonoh Tak tuhle větu jsem slyšela už před deseti lety, když jsem zvládla 10 různých pečených dezertů.
terryk To dělám tak, že z toho smíchaného do formy naleju jen trochu, potom si zbytek rozdělím na dvě části, přidám asi dvě lžíce kakaa do jedné části, druhou nechám bez. A leju do formy na střídačku a po nové vrstvě vždycky trochu promíchám špejlí.
Zásada je, že hnědé musí být trochu méně než bílé, protože se to jinak všechno slije dohněda.
Ty jo, tak přece je tam nějakej háček, tohle bych to určitě zvorala
já umím maximalne těsto zamíchat a komplet nalejt do formy
terryk i tak bude dobrá, ty barvy jsou jenom na efekt. Může být celá světlá nebo dáš kakao hned a bude celá kakaová.
Tak to bych mohla zvládnout
terryk Určitě! Pro mě byla fakt bábovka dlouho postrach a výzva současně. Až jsem našla tento recept, vychytala dobu pečení a teď bych ji pekla i 2x za týden.
Upeču za chvilku dětem
Já peču pořád a baví mě to.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.