Domácí nugeta

Ingredience:

 100g pražených nesolených arašídů
180g kvalitní mléčné čokolády
 2 lžíce moučkového cukru ( i méně, záleží na vaší chuti)
1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
Namísto extraktu a moučkového cukru lze použít 2 lžíce pravého vanilkového cukru
(celý lusk vanilky se i se slupkou rozmixuje s cukrem krystal, 
na 1 lusk asi 300g cukru. Vznikne tak moučkový cukr s pravou vanilkou, který můžete přidávat, kamkoliv jste zvyklí používat kupovaný "vanilkový" cukr).

Porce: 4

Postup:

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. 
Oloupané a upražené arašídy (dají se koupit už oloupané a opražené) melte v mixéru tak dlouho, dokud nevznikne hladká pasta bez hrudek.
Přidejte cukr, vanilkový extrakt a olej a opět mixujte.
 Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu a naposledy mixujte.

Pokud preferujete nutelu,
přidejte vrchovatou lžičku hořkého kakaa a použijte namísto arašídů stejné množství lískových oříšků. Ty je ale nutné předem oloupat.(Nasucho opražit v troubě na 170 °C. 
Až slupka popraská, zabalit do utěrky a rozemnout).

10.12.2017 18:24:11
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #138239 24.11.2017 21:15

    Klobásu nemusím,jinak bych si přesně tohle dala;-)

  • buccaneerka2 24.11.2017 21:29

    Samozřejmě se dá nahradit něčím jiným nebo úplně vypustit. :-) Bez klobásy by mi to chlap nejedl. ;-) Já příště nebudu dávat česnek na plátky, ale asi ho prolisuju - vadí mi, že je na skus tvrdší než brambory.

  • Shierley1 24.11.2017 22:01

    Kuuurňa, kde mám vzít tolik zbytků? :-D Jinak díky za tip ;)

  • samsonoh 25.11.2017 9:49

    Teda mňam! U nás sýr v takovém velkém zbytkového množství teda nebývá :-D

  • Bývalá uživatelka #180456 25.11.2017 10:03

    Klobásu nejím,zbytek bych sežrala na posezení :-Dmnam :-)

  • buccaneerka2 25.11.2017 11:55

    samsonoh No, já jsem měla koupenou nivu na oslavu narozenin minulý týden, ale nakonec jsem použila jenom pár minikostiček na jednohubky nahoru a nějak jsem neměla chuť ji dál konzumovat. Toto byl jediný způsob, který mi nedělal zle na žaludek. Eidam jsem taky měla už staršího data, ale na zapečení ještě dobré. Takže vážně ze zbytků :)

  • Bývalá uživatelka #180456 25.11.2017 22:45

    buccaneerka2
    a pozor na plísnové sýry ,v těhu se nesmí i když to někdo neřeší..já snědla romadur a už nikdy!

  • buccaneerka2 25.11.2017 22:55

    Luciano2017 No, pochybuju, že by plísňový sýr vadil, když prošel půl hodiny pečením na 220 stupňů. Ale díky za připomenutí, zapomněla jsem na to.

  • Bývalá uživatelka #180456 25.11.2017 23:49

    buccaneerka2 ;-)

  • samsonoh 25.11.2017 23:53

    U toho pečení to asi vážně vadit nebude. Ale třeba čistě nivy nebo hermelín (nebo jakýkoliv jiný plísňový sýr) v syrovém stavu by se opravdu neměl. Obzvláště v tom prvním trimestru. Já nivu miluju a v těhu jsem se holt omezila...

  • buccaneerka2 26.11.2017 0:00

    Já na nivě nějak nelpím, mám ji jednou za uherský rok, takže mi to vůbec nedošlo. Samozřejmě jsem četla, že se to moc nemá jíst, ale nebylo to schválně tentokrát, prostě jsem zapomněla. Jinak je to neuvěřitelné, ale já za asi dva týdny už končím první trimestr. :-)

  • Bývalá uživatelka #180456 26.11.2017 0:08

    To asi nebude.Já hermelín miluji, tak jako houby a ty se taky nesmí.Jinak já si dala ve 30 nebo 35tt(nevím už přesně)romadur,manžel říkal že jeden mi nic neudělá..haha do 8hodin jsem začala zvracet,měla silný prujem až mi to vyvolalo kontrakce a zkončila jsem v nemocnici...hruza..romadur už jsem do pusy nedala a už nikdy nedám.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.