Pivní rohlíky podle Hrušky :-)

Ingredience:

Potřebné ingredience:
3 a půl hrnku polohrubé mouky - 6,- Kč
1 vejce - 3,- Kč
1 lžíce mléka - 1,- Kč
1 lžička soli - 0,50 Kč
hrubá sůl na posypání, kmín - 0,50 Kč
hrnek světlého piva - 10 Kč
3/4 kostky droždí - 3,50 Kč
velký panák oleje - 0,50 Kč
 
Cca 25 Kč / 12 rohlíků
(V obchodech se cena pivních rohlíků pohybuje v rozmezí 4,50 až 5,50 Kč za kus.)
Jsou mňamózní, jen příště bych přidala do těsta víc soli.

Porce: 4 | Doba pečení: 15-20 minut | Teplota: 200 °C

Postup:

Postup:
Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku utvořeného v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a začneme zpracovávat těsto, které následně necháme asi 40 minut kynout.
 
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí. Jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky. Ty pak postupně srolujeme na rohlíky. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli. Na závěr posypeme hrubou solí a kmínem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a po 5-7 minutách přepneme na "horkovzduch" a upečeme dozlatova.

17.03.2014 20:24:05
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.