Deníček dítěte: Kristián

Byli jsme na vyšetření: Jiné vyšetření

8.4. 17:15 | Kristián

A jak vyšetření dopadlo?

Dnes jsem se konečně dostali k dětské fyzioterapeutce. Synáček stále neleze a plazí se jen směrem vzad a to už musí být, aby se vůbec někam snažil dostat. Jinak se točí kolem dokola a nějak nemá potřebu se snažit kamkoliv dál. Paní doktorka ho prohlédla. Docela obratně, na to, že synáček u kohokoliv cizího hned pláče, tak tohle vyšetření bylo opravdu rychlé. Různě ho otáčela a přetáčela, mávala s ním, držela ho za ruku a nohu a zvedala, no docela mazec, tohle dělat se mnou tak nejsem spokojená. Ale synáčkovi tohle kupodivu nevadilo.
Verdikt zněl, že je trochu pozadu s tím plazením a lezením, že mu musí zesílit svaly u lopatek a že se mírně zaklání vzad. Zítra jsme objednaní na rehabilitace, kde by nám měli ukázat nějaké cviky. Doktorka říkala, že některým dětem stačí, když se jen trochu popošťouchnou. A někdy se to musí nechat na přírodě. Prý to může být tak měsíc až tři než třeba dožene ostatní. Ale jinak je prý synáček šikovný a nevypadá, že by byl nějak opožděný. Prostě líné dítě :-D
Doufám, že i zítra bude tak hodný, že si dneska nevybral neplačící den. Abychom na těch rehabilitacích vůbec něco pochytili.
Jinak na kontrolu k této doktorce máme přijít za 4 měsíce. Přijde mi, že ty první dětské roky se u doktora tráví strašně času. Příští týden jdeme opět na vývojovou neonatologii. V květnu k zubaři a na oční a ještě bude i roční prohlídka... Děs.

08.04.2015 17:22:17
Emoce:
Komentáře:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.