Domácí chléb
Ingredience:
5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody
Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C
Postup:
Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g
10.01.2013 17:20:56
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.