Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Emoce:
Komentáře:
  • Bývalá uživatelka #56442 2.7.2013 10:23

    Gratuluji :-) a k dr. jdeš kdy?

  • kikca25 2.7.2013 10:38

    děkuju , až 15.7 takže ještě za dost dlouho byla jsem na IVF a embrya mám od soboty
    :-)

  • Bývalá uživatelka #56442 2.7.2013 10:52

    Od téhle? Tak to je potom vidět celkem rychle, pokud už je pak něco vidět :-) Nerozumím tomu :-) Tak ať Ti ty dny rychle utíkají :-)

  • kikca25 2.7.2013 11:22

    ano od této soboty tak dneska 3 den co je mam v sobě ,doufám a věřím že se mají k světu a jen rostou :-) děkuju až aby bylo 15 :-D

  • Bývalá uživatelka #56442 2.7.2013 11:50

    Tak to gratuluji a držím pěstičky :-)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.