Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Emoce:
Komentáře:
  • Martasek89 5.7.2012 19:41

    Ty máš jít na kontrolu zase?

  • Maki89 5.7.2012 19:46

    Jo....dr. mi řekla,že se při kojení chodí každý 3 měsíce;-)

  • Martasek89 5.7.2012 19:47

    Mně nikdo neříkal, takže jdu za měsíc po roce na prohlídku :)

  • Bývalá uživatelka #29722 6.7.2012 11:26

    Mě taky doktor nic neřikal. Taky půjdu až po roce.

  • Maki89 6.7.2012 16:02

    To víte holky....jiný kraj,jiný mrav:-D

  • Martasek89 6.7.2012 16:18

    Tak mě to neva, co bych tam furt chodila za dr, stačilo, že jsem musela chodit pro HA :D

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.