Domácí chléb

Ingredience:

5 hrnků (200ml) hladké mouky
1/2 balíčku drceného kmínu
sůl
1/2 hrnku mléka
1 droždí
cukr
1,5 hrnku vlažné vody

Porce: 1 | Doba přípravy: 10 minut | Doba pečení: cca 60 minut | Teplota: 180 °C

Postup:

Připravíme kvásek z vlažného mléka, trochy cukru a droždí. Mezitím smícháme mouku s kmínem a solí - soli více, aby to bylo slané. Dodáme kvásek, dle potřeby vodu a hodinu necháme kynout. Z těsta vytvoříme bochník a během pečení ho potíráme vodou se solí. Pečeme na 180°C do zlatova, případně do barvy, jakou máme rádi :) Chlebík je výborný a upečený má kolem 1300g :)

Fotografie-1227 Fotografie-1228
10.01.2013 17:20:56
Emoce:
Komentáře:
  • yamd 20.12.2011 12:37

    Suprově napsané. ;) Gratuluju k mimču. Koukala jsem na profil, že už jsi v 21tt a všechno je v pořádku. Tak ať jste ty i holčička zdravé a spokojené i nadále. ;)

  • liiida 22.1.2012 12:02

    jj bylo to psane dodatecne, pac driv tady nebyla moznost denicku :-D dekuji

  • Bývalá uživatelka #37351 23.4.2012 20:16

    krasny příběh ... ! :)

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.